Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Základní rajčatová omáčka podle Marcely Hazan.

0.0
Základní rajčatová omáčka podle Marcely Hazan.

Potřebné ingredience

na čtyři porce 500 ml rajčat v konzervě a nebo čerstvých, masitých rajčat. 1 větší cibule, 100 g másla, domácí vývar, česnek, sůl, bobkový list, tymián, pepř.

Postup přípravy

Čerstvá rajčata nařízneme do kříže a zalijeme horkou vodou a necháme chvíli zalité. Vyndáme a oloupeme. Rajčata v konzervě otevřeme a nakrájíme.

Rozpustíme pořádný kus másla a dozlata na něm orestujeme na jemno nakrájenou cibulku. Do orestované cibulky přidáme na kostičky nakrájený česnek a přidáme rajčata a dolejeme domácím vývarem, abychom dostali konzistenci husté polévky. Pokud nemáte vývar, tak to řeďte vodou,nekažte chuť omáčky masoxem. Přidejte bobkový list a tymián (ideálně čerstvý). Na co nejmenším plameni vařte omáčku alespoň 30 minut, ale čím déle ji necháte táhnout, tak tím bude lepší. Na závěr v omáčce ještě rozpusťte další kus másla. Krásně ji to zjemní. Je ideální ji uvařit hodně a zavařit do sklenic pro příští použití.

Hodí se jako základ na pizzu, nebo do těstovin, lasagní a nebo při dokořenění z ní jde udělat klasická rajská.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hvezdamodra 16. 7. 2013, 4:25
šKODA ŽE MALOKDY POUŽÍVATE FOTÁK :-D :-D

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie