Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
Šípkový sirup s rakytníkem - vitamínová bomba

Šípkový sirup s rakytníkem - vitamínová bomba

Potřebné ingredience

3 litry vody, 300g šípků, 100g plodů rakytníku, hrst máty, hrst meduňky, 2kg cukru, 10g kyseliny citronové

Postup přípravy

Vodu společně se šípky, rakytníkem a bylinkami povařte. Vařím 5 minut a odstavím. Déle ne, at se neztrácejí vitamíny. Tohle jsem nechala přes noc odstát a druhý den slila přes…

Zobrazit více...
POLÉVKY
HUSTÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA SE ŽAMPIONY

HUSTÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA SE ŽAMPIONY

Potřebné ingredience

kořenová zelenina - 2ks mrkve, 1 ks petržel, 1/2 celeru, 1 cibule, může být i 1 kedluben (kupuji balenou polévkovou zeleninu - mají ji v supermarketech - na tuto polívku je to akorát), vanička žampionů (cca 200-300g), 3 zeleninové bujony, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky černého pepře, 1 lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 1,5-2l vody, příp. sůl na dochucení.

Postup přípravy

Zeleninu nakrájím na nudličky a žampiony na tenké plátky, cibuli na kolečka nebo najemno. V hluboké pánvi roztopím máslo a orestuji na něm zeleninu a žampiony - všechno dávám…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
ŠPAGETY PO UHLÍŘSKU - LEVNÉ, ALE VYNIKAJÍCÍ JÍDLO

ŠPAGETY PO UHLÍŘSKU - LEVNÉ, ALE VYNIKAJÍCÍ JÍDLO

Potřebné ingredience

380g špaget, 60g másla, 80g špeku, 4 vejce, může být i více - dle velikosti, sůl, pepř, tvrdý strouhaný sýr, kečup

Postup přípravy

Špagety uvařím v mírně osolené vodě, nechám okapat a promastím 1/3 dávky másla. Špek nakrájím na kostičky, které částečně roztavím na pánvi a přidám zbylé 2/3 másla, míchám dokud…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SIRUP Z KVĚTŮ ČERNÉHO BEZU

SIRUP Z KVĚTŮ ČERNÉHO BEZU

Potřebné ingredience

30 květů černého bezu, 2 litry převařené studené vody, 2 kg cukru krupice, 70 g kyseliny citronové

Postup přípravy

Květy 24 hodin nechám luhovat v převařené vychladnuté vodě. Druhý den sliji přes cedník, přidám 2 kila cukru a 70 gramů kyseliny citronové. Míchám, dokud se cukr a kyselina celá…

Zobrazit více...

Kategorie