Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Opečené brambory s česnekem

Opečené brambory s česnekem

Potřebné ingredience

brambory
česnek
máslo
libovolné koření podle chuti
možno přidat sýr
plátek šunky

Postup přípravy

Brambory se slupkou řádně omyjeme,rozkrojíme podélně na půl,na vrch nařežeme několika libovolnými řezy a do nich vložíme plátky česneku,brambory okořeníme podle chuti a pečeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vaječné věnečky

Vaječné věnečky

Potřebné ingredience

250 g másla
125 g cukru
2 vanilkové cukry
1 vejce
1 žloutek
250 g polohrubé mouky
100 g škrobové moučky
200 g kandovaného ovoce

Postup přípravy

1. Máslo utřeme do hladka,pak do něj po lžících přidáváme oba cukry,celé vejce i samotný žloutek,polohrubou mouku a nakonec škrobovou mouřku.
2. Těstem naplníme připravený…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Tyrolská roštěná

Tyrolská roštěná

Potřebné ingredience

3 kuřecí prsní řízky
strouhaný křen
2 vejce
sůl
polohrubá mouka
olej a máslo

Postup přípravy

1. Prsní řízky nakrájím na plátky, naklepu a na okrajích seřízku. Osolím, opepřím a na pánvi na směsi másla a oleje opeču.
2. V míse smíchám několik lžic strouhaného křenu, 2…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Žampiónové lívance

Žampiónové lívance

Potřebné ingredience

250 g hrašky (bezlepkové a bezvaječná těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách)
250 ml vody
1 velká cibule nebo pórek
100 g žampionů
olej na smažení

Postup přípravy

1. Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na řídké těstíčko. Cibuli nebo pórek jemně nakrájíme a vmícháme do těstíčka.
2. Do rozehřátého oleje klademe lžící těsto, které…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Potřebné ingredience

špagety
200 g šunky
6 rajčat
1 žlutá nebo zelená paprika
1 bílý jogurt
1 sklenička lehké majonézy
1 cibule
sůl a pepř

Postup přípravy

Uvařené špagety zcedíme a vychladlé nakrájíme na cca 4 cm nudličky. Šunku a cibuli pokrájíme na kostičky, rajčata a papriku na menší kousky. Nakrájené ingredience smícháme,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Jogurtové špagety s pórkem

Jogurtové špagety s pórkem

Potřebné ingredience

balíček špaget
1 bílý jogurt
2 pórky
tvrdý sýr
olivový olej
sůl

Postup přípravy

Špagety uvaříme a scedíme. Na drobno nakrájený pórek orestujeme na olivovém oleji, odstavíme ze sporáku. Přidáme špagety a bílý jogurt, nakonec posypeme strouhaným tvrdým sýrem…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Velikonoční hlavička (řeřábek)

Velikonoční hlavička (řeřábek)

Potřebné ingredience

Hrst dětské krupičky, trochu droždí, 600g vařeného uzeného masa, nebo 400g vařeného uzeného bůčku a 200g vařeného vepřového masa z plecka, 50g másla, 8 vajec, 8 žemlí, vrchovatá lžíce pažitky, lístky z kopřiv, sůl, mletý pepř, máslo na vymazání pekáče.

Postup přípravy

Vařené maso nasekáme nebo umeleme(nasekané je lepší). V misce utřeme máslo se žloutky, dáme rozkrájené žemle namočené ve vývaru z masa, vymačkáme a důkladně promícháme. Přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie