Opečené brambory s česnekem
Potřebné ingredience
brambory
česnek
máslo
libovolné koření podle chuti
možno přidat sýr
plátek šunky
Postup přípravy
Brambory se slupkou řádně omyjeme,rozkrojíme podélně na půl,na vrch nařežeme několika libovolnými řezy a do nich vložíme plátky česneku,brambory okořeníme podle chuti a pečeme na…
Vaječné věnečky
Potřebné ingredience
250 g másla
125 g cukru
2 vanilkové cukry
1 vejce
1 žloutek
250 g polohrubé mouky
100 g škrobové moučky
200 g kandovaného ovoce
Postup přípravy
1. Máslo utřeme do hladka,pak do něj po lžících přidáváme oba cukry,celé vejce i samotný žloutek,polohrubou mouku a nakonec škrobovou mouřku.
2. Těstem naplníme připravený…
Tyrolská roštěná
Potřebné ingredience
3 kuřecí prsní řízky
strouhaný křen
2 vejce
sůl
polohrubá mouka
olej a máslo
Postup přípravy
1. Prsní řízky nakrájím na plátky, naklepu a na okrajích seřízku. Osolím, opepřím a na pánvi na směsi másla a oleje opeču.
2. V míse smíchám několik lžic strouhaného křenu, 2…
Žampiónové lívance
Potřebné ingredience
250 g hrašky (bezlepkové a bezvaječná těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách)
250 ml vody
1 velká cibule nebo pórek
100 g žampionů
olej na smažení
Postup přípravy
1. Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na řídké těstíčko. Cibuli nebo pórek jemně nakrájíme a vmícháme do těstíčka.
2. Do rozehřátého oleje klademe lžící těsto, které…
Těstovinový salát se šunkou
Potřebné ingredience
špagety
200 g šunky
6 rajčat
1 žlutá nebo zelená paprika
1 bílý jogurt
1 sklenička lehké majonézy
1 cibule
sůl a pepř
Postup přípravy
Uvařené špagety zcedíme a vychladlé nakrájíme na cca 4 cm nudličky. Šunku a cibuli pokrájíme na kostičky, rajčata a papriku na menší kousky. Nakrájené ingredience smícháme,…
Jogurtové špagety s pórkem
Potřebné ingredience
balíček špaget
1 bílý jogurt
2 pórky
tvrdý sýr
olivový olej
sůl
Postup přípravy
Špagety uvaříme a scedíme. Na drobno nakrájený pórek orestujeme na olivovém oleji, odstavíme ze sporáku. Přidáme špagety a bílý jogurt, nakonec posypeme strouhaným tvrdým sýrem…
Velikonoční hlavička (řeřábek)
Potřebné ingredience
Hrst dětské krupičky, trochu droždí, 600g vařeného uzeného masa, nebo 400g vařeného uzeného bůčku a 200g vařeného vepřového masa z plecka, 50g másla, 8 vajec, 8 žemlí, vrchovatá lžíce pažitky, lístky z kopřiv, sůl, mletý pepř, máslo na vymazání pekáče.
Postup přípravy
Vařené maso nasekáme nebo umeleme(nasekané je lepší). V misce utřeme máslo se žloutky, dáme rozkrájené žemle namočené ve vývaru z masa, vymačkáme a důkladně promícháme. Přidáme…