(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Velikonoční hlavička (řeřábek)
Potřebné ingredience
Hrst dětské krupičky, trochu droždí, 600g vařeného uzeného masa, nebo 400g vařeného uzeného bůčku a 200g vařeného vepřového masa z plecka, 50g másla, 8 vajec, 8 žemlí, vrchovatá lžíce pažitky, lístky z kopřiv, sůl, mletý pepř, máslo na vymazání pekáče.
Postup přípravy
Vařené maso nasekáme nebo umeleme(nasekané je lepší). V misce utřeme máslo se žloutky, dáme rozkrájené žemle namočené ve vývaru z masa, vymačkáme a důkladně promícháme. Přidáme nakrájené maso a ostatní suroviny a přísady. Osolit, opepřit a zlehka vmíchat tuhý sníh.
Dá se to jíst jak teplé, tak studené. Moc a moc dobré
Dá se to jíst jak teplé, tak studené. Moc a moc dobré
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé