Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Velikonoční nádivka

0.0
Velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

500g uzeného vepřového masa, 250g vepřové plece, 1 veku, 0,5l mléka, 5 vajec, sůl, máslo, pepř, svazek petrželky, mladé kopřivy nebo jarní bylinky

Postup přípravy

Uvaříme obě masa ( každé zvlášť ) a po vychladnutí nakrájíme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme rozležet. Nasekáme bylinky (kopřivy před přípravou spaříme v horké vodě). Veku, maso i bylinky pak smícháme, mírně osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Pekáč vymastíme másle, vložíme směs a urovnáme ji. Povrch ještě pokapeme máslem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie