Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

VÝBORNÁ NEJEN " VELIKONOČNÍ NÁDIVKA "

0.0
VÝBORNÁ NEJEN " VELIKONOČNÍ NÁDIVKA "

Potřebné ingredience

CCA 200g UZENÉHO MASA, CCA 300 G VEPŘOVÉ MASO (TŘEBA KRKOVIČKA), ANGL. SLANINA V CELKU, ZELENINOVÝ ČI JINÝ VÝVAR (TŘEBA MASOX), CCA 6 HOUSEK, 6 VAJEC, MLADÉ KOPŘIVY, PETRŽEL, PAŽITKA, MAJORÁNKA, SŮL, PEPŘ, STROUHANKA...

já osobně dávám vše od oka :-) A MŮŽETE TO UDĚLAT JEN Z UZENÉHO MASA, POKUD SE VÁM NECHCE VAŘIT VEPŘOVÉ:-)

Postup přípravy

1) Vepřové maso si uvaříme ve vývaru, po vychladnutí nakrájíme na kousky
2) angl. slaninu nakrájíme na kousky a trochu opražíme na sucho (nepřidáváme žádný tuk na pánev!!! jinak to prská), vypečený tuk odlévám.
3) nakrájíme housku na kostičky a máčíme ve vývaru
4) na kousky nakrájíme uzené maso
5) nasekáme nadrobno všechny bylinky
6) do velké mísy dáme nakrájené vychladlé a uvařené vepř. maso, vychladlou opraženou angl. slaninu, nakrájené uzené maso, namočenou žemli (pokud je v ní moc vody, tak vymačkáme), nasekané bylinky, majoránku, osolíme a opepříme (přiměřeně:-) ...vše smícháme s vajíčky (můžemte smíchat se žloutky a pak s ušlehanými bílky - původní recept, já tam dávám celá vejce) a vzniklé těsto dáme péci do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo do jakékoliv formy...někdy to dělám v srnčím hřbetu a nebo jako masovou bábovku!!!
7) pečeme v předehřáté troubě cca 1 hodinu (asi při 180 stupních)..po vychladnutí vyklopíme a nakrájíme na plátky
8) podáváme studené jen tak s pečivem nebo druhý den opeču na pánvi a jako příloha br. kaše, vařené brambory nebo opečené brambory....opravdu VYNIKAJÍCÍ!!!

TUTO NÁDIVKU DĚLÁM UŽ KOLIK LET. našla jsem ji v nějakém časopise před xx lety a od té doby dělám jen tuto. V průběhu roku občas dělám jako masovou bábovku bez kopřiv a bez vařeného vepř. masa - jen s uzeným a angl. slaninou a ostatními přísadami....a také vynikající!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP PŘIDÁM, AŽ JI BUDU V NEDĚLI DĚLAT:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kvítečko 29. 3. 2010, 22:26
Vypadá moc pěkně (pl) (velikonoce11)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie