UHLÍŘINA-STAROČESKÉ VENKOVSKÉ ČESNEKOVÉ JÍDLO PODLE…
Potřebné ingredience
Tento rozpis je pro 4 osoby jako hlavní jídlo, k večeři dělám o něco méně.8 středních brambor, 6 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 6-8 lžic hladké mouky, 2 lžíce oleje, 2 hrsti nasekané zelené natě petrželky, libečku a celeru, 6 stroužků česneku, 4lžíce sádla, sůl, vysoký anebo dostatečně velký hrnec.
Postup přípravy
Tohle jídlo patří mezi nejoblíbenější jídla manžela už z jeho dětství a když jsem se uhlířinu naučila vařit, tak jsem mu udělala asi největší radost trvající celý život :-))). A…
Gnocci-rychlovková příloha z těsta z prášku nebo…
Potřebné ingredience
1 bramborové těsto v prášku od jakékoliv firmy a k tomu potřebné přísady dle návodu na balení.
Postup přípravy
Udělám z prášku těsto podle návodu těsto. Místo předepsaných knedlíků dělám malé oválky délky asi3-4cm. Ty pak uprostřed zmáčknu vidličkou a vařím v osolené vařící vodě asi 8minut…
Špenát a placičky-oblíbená večeře.
Potřebné ingredience
PRO 4 OSOBY:
Špenát: 2 mražené špenáty, kousek másla, 3lžíce hl.mouky,1/4l mléka,1vejce,sůl,2stroužky česneku. Placičky: 3vejce,1/8l mléka,hladkou a polohrubou mouku půl na půl,Podravka nebo sůl, olej na smažení.
Postup přípravy
V kastrůlku rozpustím máslo, dám hladkou mouku a míchám-udělám jíšku, zaleju mlékem a mám bešamel. Do něj dám rozmražený špenát a rozšlehané vajíčko, osolím a míchám do varu,…