Zobrazit přihlášovací formulář
NÁPOJE, DRINKY
Vaječný koňak - VAŘENÝ

Vaječný koňak - VAŘENÝ

Potřebné ingredience

7 žloutků, 30 dkg pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 slazená kondenzovaná mléka, 3/4 litru obyčejného mléka, 1/2 litru rumu.

Postup přípravy

Trochu obyčejného mléka odlijeme, přidáme vanilkový cukr, žloutky a rozšleháme. Ostatní mléko dáme do kastrolu (nejlépe s dvojitým dnem, aby se nepřipálilo) vařit, přidáme cukr a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Lak na zavařování - nevařený

Lak na zavařování - nevařený

Potřebné ingredience

ocet, voda, sůl, cukr, nové koření, pepř, hřebíček, petržel, cubule, mrkev

Postup přípravy

20 sklenic 10 sklenic 5 sklenic
ocet 2 l 1 l ½ l
voda 5 l 2,5 l 1,75 l
sůl 20 dkg 10 dkg 5 dkg
cukr 1 kg ½ kg ¼ kg
+ nové koření, pepř, 2 ks…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Kuličky babičky Márie

Kuličky babičky Márie

Potřebné ingredience

2 malé bílé jogurty, 3 vejce, 3 lžíce cukru, 1 prášek do pečiva, 3 vanilkové cukry, špetka soli, trocha rumu (2-3 lžíce), citrónová kůra z 1 citrónu, 15 lžic polohrubé mouky (dle potřeby).

Postup přípravy

Vytvořit husté těsto. „Kuličky“ těsta shodit ze lžíce do rozpáleného oleje. Plním marmeládou.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Obalované vlašské ořechy

Obalované vlašské ořechy

Potřebné ingredience

250 g vyloupaných vlašských ořechů, 2 lžičky oleje, 1/2 lžičky soli, 2 polévkové lžíce cukru

Postup přípravy

Čtvrt kila vyloupaných vlašských ořechů se přelije vařící vodou. Nechá se půl hodiny odstát, aby se vytáhla hořskost - voda úplně zbělá. Ořechy se odstředí a nechají se trochu…

Zobrazit více...

Kategorie