Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Vaječný koňak - VAŘENÝ

0.0
Vaječný koňak - VAŘENÝ

Potřebné ingredience

7 žloutků, 30 dkg pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 slazená kondenzovaná mléka, 3/4 litru obyčejného mléka, 1/2 litru rumu.

Postup přípravy

Trochu obyčejného mléka odlijeme, přidáme vanilkový cukr, žloutky a rozšleháme. Ostatní mléko dáme do kastrolu (nejlépe s dvojitým dnem, aby se nepřipálilo) vařit, přidáme cukr a kond. mléka. Postupně naléváme mléko se žloutky a směs přivedeme k varu. Vypneme a dáme do vodní lázně, občas promícháme, do vychladlého nalijeme rum. Vaječňák vám vydrží, i když ho nevypijete o vánoční svátky.

hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

misenka1 21. 12. 2015, 19:31
Naprosto skvělý. mňam mňam mňam (clamp) (clamp) (clamp) (drink) (drink) (drink)
lidpol 16. 11. 2013, 11:49
Káťo, jaké množství koňaku uděláte z této dávky surovin? Děkuji, Lída
Mohama 17. 12. 2011, 20:28
Děkuji moc za recept. Jsem těhotná a myslela jsem si, že si letošní mlsání vaječného koňaku o svátcích budu muset odpustit, protože bych se bála sníst syrové žloutky. Bála bych se i těch temperovaných ve vodní lázni. Váš recept jsem proto přivítala s nadšením. Vyzkoušela jsem ho a je naprosto skvělý. Jen jsem tam samozřejmě nedala půl litru rumu, ale jen paňáčka na ovonění - prostě takovou dětskou verzi..... (Y)
petulka82 10. 12. 2009, 19:56
Chystám se poprvé na domácí vaječňák a ten Váš se mi líbí, i proto, že projde varem (ráda bych udělala trošku i bez alkoholu a dala ochutnat malému). Jen jsem trošku tatar a potřebovala bych poradit jak s tou vodní lázní??? Dát normálně do horké vody proto, aby to pomaleji chladlo, nebo jak *-) Moc děkuju za odpověď (K)
jary 16. 12. 2009, 13:27
@petulka82 Petruš já tento dělala už 2x a do vodní lázně to dávám tak,že napustím studenou vodu do dřezu a postavím tam hrnec s tím vaječňákem.Do horké vody bych to nedávala,to si myslím,že je k ničemu.Jaruš
jary 25. 11. 2009, 13:45
Dobrý den Kačko, v neděli jsem udělala tento váš vaječňák a musím říct, že je vynikající. Žádné kousíčky,pěkně hladký a hlavně vařený. Měla jsem dvě flašky a jedna je už pryč a druhá načatá ;-) ;-). Děkuji Jaruš (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie