Zapečené filé se zakysanou smetanou a bazalkou (dle…
Potřebné ingredience
cca 600g rybího filé nebo jiné bílé ryby bez kostí (já použila platýse, byl výborný), 30g másla nakrájené na kostičky, 120ml zakysané smetany, 120g sýru lučina, strouhanka na zasypání, citron, trochu čerstvé bazalky, sůl, pepř
Postup přípravy
Rybu ochutíme pepřem a solí. Zapékací mísu vymažeme máslem a předehřejeme troubu na 175°C. Promícháme lučinu a zakysanou smetanu s nasekanou petrželkou v míse. Plátky ryby obalíme…
Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka…
Potřebné ingredience
vepřová panenka, na marinádu: 180ml olivového oleje, 60ml bíleho vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekané, sůl na omáčku: 250ml smetany ke šlehání, 180ml bílého vína, 2 jarní cibulky (šalotky) na jemno nasekané), 50ml ostré hořčice, sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Den dopředu si maso naložíme do marinády: do mísy nalejeme všechny potřebné přísady a panenku do ní položíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici.
Panenku vyndáme z…
Lososová krémová polévka pro labužníky
Potřebné ingredience
1 porce lososa,1 cibule,kořenová zelenina (dle toho co máte doma, např. mrkev, celer, může být i pórek),trocha hl. mouky,cca půl kelímku smetany,petrželka na ozdobu,lžíce másla,pepř, sůl
Postup přípravy
Na másle si osmahneme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu a necháme trochu osmahnout. Poté zaprášíme moukou a zalijeme cca 1l vody, přidáme lososa nakrájeného na větší kousky …
Dýňová polévka - kupodivu výborná, recept od kamarádky
Potřebné ingredience
1 lžíce oliv.oleje\r\n1 lžíce másla\r\n1 velká cibule - nasekaná najemno\r\n2 stroužky česneku\r\n1 kg dýňové dužiny (ne semínka ani vlákna) nakrájené na kostičky\r\n3 až 4 brambory - na kostičky\r\n1L kuřecího vývaru (dávám kuřecí bujon rozpuštěný v horké vodě)\r\n80ml smetany ke šlehání (je nejlepší) nebo zakysané smetany - kdo má rád kyselejší\r\nsůl, pepř, případně pažitka na ozdobu
Postup přípravy
Také si lámete hlavu co s dýňovou dužinou potom co vykrájíte halloweenskou dýni? Tento recept Vám může pomoci ji zužitkovat a ještě si pochutnáte. Sama jsem k němu měla velkou…