Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Lososová krémová polévka pro labužníky

0.0
Lososová krémová polévka pro labužníky

Potřebné ingredience

1 porce lososa,1 cibule,kořenová zelenina (dle toho co máte doma, např. mrkev, celer, může být i pórek),trocha hl. mouky,cca půl kelímku smetany,petrželka na ozdobu,lžíce másla,pepř, sůl

Postup přípravy

Na másle si osmahneme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu a necháme trochu osmahnout. Poté zaprášíme moukou a zalijeme cca 1l vody, přidáme lososa nakrájeného na větší kousky (doporučuji sundat kůži, aby se nevydrolila do polévky) osolíme a opepříme dle chutí a necháme vařit cca 45 minut. Když je losos měkký, vyndáme lososa a vývar propasírujeme abychom měli pouze čistý vývar. Uvedeme zpět do varu, přidáme na kousky pokrájené kousky lososa a zalijeme smetanou, záleží jak moc jí máte rádi, já dávám tak půl kelímku a krátce povaříme. Nakonec přidáme pokrájenou petrželku na ozdobu. Kdo má rád, může přidat na talíř hoblinky parmezánu. Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Fanuli 8. 1. 2012, 15:56
Polívečka je výborná !!! (Y) (Y) (Y) Nestihla jsem koupit kapra,respektive ve chvíli,kdy jsem se dostala do supermarketu,ryby už byli prodané,takže jsem koupila půlku lososa a měli jsme letos na Štědrý večer.Synovi chutnala dokonce víc než klsická rybí polévka. (jidlo) Jen zeleninku jsem nastrouhala a v hrnci pak rovnou rozmixovala. :-)
vendulik 24. 2. 2012, 11:27
@Fanuli Jsem ráda, že Vám chutnala, já si takovéto podobné polévky dávala v restauracích a doma jsem na ni dostala chut tak jsem bádala jak ji vyrobit, a docela se povedlo a jsem ráda že chutná i ostatním. Je fakt že ryba může být i jiná a je z toho zase trochu něco jiného. Díky za komentář
gabikaKa 26. 12. 2010, 20:22
Verím, že je to labužnícka polievočka. Ja ju robievam z hocijakej morskej ryby, zeleninu varím nastrúhanú, ale nepasírujem ju. Je superrr! (andel) (novy rok)
channah 26. 12. 2010, 19:23
určitě je výborná, já bych si tam ale tu zeleninku nechala, protože ji mám moc ráda (X)
vendulik 26. 2. 2011, 19:52
@channah pak doporučuji přidat zeleninu později, aby se nerozvařila (když ji budete vařit zároveň s rybou tak to je moc) a lososa obrat a dát jen kousky bez kostí a kůže :o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie