Zobrazit přihlášovací formulář
PIZZY, CHLEBY
Můj recept na domácí chleba

Můj recept na domácí chleba

Potřebné ingredience

700g pšeničná chlebová hladká mouka (vyzkoušeno Penam z Kauflandu, nebo Ramill z Globusu) 300g žitná chlebová hladká mouka (vyzkoušeno Penam z Kauflandu, nebo Ramill z Globusu) 30g sůl 5g kmín (já mám raději mletý) 5g suchého droždí (já dávám francouzské – bílý sáček s vlaštovkou – má 10g, takže na vystačí na 2 bochníky) 35ml ocet (původně bylo méně, ale já mám radši kyselejší chlebík) 700ml vlažná voda

Postup přípravy

Smíchám všechny suché přísady a dobře promíchám. Přidám vodu a ocet. Robot vypracuje (pomocí háku na tuhá těsta) hladké těsto. V míse nechám kynout 40 minut. Já nechávám kynout v…

Zobrazit více...

Kategorie