Těstovinový salát s lososem
Potřebné ingredience
těstoviny penné, filet z lososa, parmezán, ledový salát, žlutou a červenou papriku, bílé víno, limetka
Postup přípravy
Penné uvaříme, filet z lososa nakrájíme na malé kostky a ugrilujeme nebo orestujeme na pánvi. Natrháme ledový salát, na proužky nakrájíme červenou a žlutou papriku, přidáme kapku…
Krevetová polévka
Potřebné ingredience
krevety, mléko, voda, vývar nebo bujon v kostce, pažitka či jiná bylinka, olivový olej, solamil
Postup přípravy
1l mléka mírně rozředěný vodou (asi 2dcl) přivedeme do mírného varu, přidáme vývar (nejlépe hovězí a slepičí na půl) nebo bujon kostku, špetku pažitky na ozdobení a krevety,…
Jablkový koláč
Potřebné ingredience
Jablka, vanilkový lusk, listové těsto, hnědý cukr, máslo, zrmzlina.
Postup přípravy
Jablka nakrájíme na čtvrtiny. Na pánev dáme máslo a na ní zkaramelizujeme cukr, poté přidáme jablka a necháme do změknutí. Vanilkový lusk rozřízneme na půl, nožem vytlačíme obsah…
Datllový zámotek, jednohubka
Potřebné ingredience
Parmazán, datle, slanina
Postup přípravy
Datle nařízneme, parmazán nakrájíme na centimetrové kostky. Dovnitř datlí umístíme kostky parmazánu sýru, obalíme slaninou. Dáme na plech a v troubě zapečeme 20 minut do zlatova.…
Losos v těstíčku
Potřebné ingredience
Filátko z lososa, listové těsto, pórek, cibule, červená paprika, provensálské koření, kmín olivový olej, sůl
Postup přípravy
Nakrájíme zeleninu na malé kousky a podusíme na cibulce. Na listové těsto rozložíme podušenou zeleninu a na ni filé z lososa, posypeme provensálským kořením a kmínem, lososa i…
Musaka
Potřebné ingredience
Lilek, brambory, cuketa, rajčata, tuňák, cibule, česnek, bazalka, olivový olej
Postup přípravy
Povaříme brambory ve slupce, nebo v páře do mírného změknutí. Na olivovém oleji krátce podusíme cibulku a na ní tuňáka ve vlastní šťávě. Lilek nakrájíme na kolečka, necháme chvíli…
Tortila s bio hovězím masem a zeleninou
Potřebné ingredience
Tortily, bio hovězí maso, cibule, listový salát,rajčata, papriky, kukuřice, mrkev, cizrna, parmezán, olivový olej, sojová omáčka Kikkoman.
Postup přípravy
Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, druhý den nakrájíme hovězí na proužky, orestujeme na cibulce, přidáme rajčata papriku, kukuřici, mrkev a cizrnu, vše na drobno nakrájené…
Červená čočka s vejcem
Potřebné ingredience
červená čočka, vejce, sušený česnek, zelenina, olivový olej, pečivo, saláty - rucola, polníček, parmezán sýr.
Postup přípravy
Propláchnutou čočku uvaříme s kapkou olivového oleje, na druhé pánvi na olivovém oleji zpěníme cibulku a přidáme nakrájenou zeleninku (mrkev, hrášek, brokolice, cuketka....).…
Tuňákové lasagne
Potřebné ingredience
Tuňák, zelenina (cibule, pórek, hrášek, brokolice, kukuřice,...), česnek, bylinky, olivový olej, parmezán, rajčatová pasta, plátky lasagne.
Postup přípravy
Těstovinové plátky uvaříme ve vodě na skus, mezi tím na druhé pánvi uděláme pesto - na cibulce a olivovém oleji podusíme zeleninku a přidáme kousky tuňáka, bylinky, rajčatovou…
Italské rizoto
Potřebné ingredience
Rýže italská kulatozrná, zelenina - hrášek, kukuřice, paprika,..., parmezán, bylinky, olivový olej, bílé víno,česnek, cibule
Postup přípravy
Rýži osmahneme na olivovém oleji, přidáme česnek a cibuli na drobno nákrájené, bylinky, po chvíli zalijeme vodou a vaříme, dále přidáme zeleninu a bílé víno, jakmile se rýže uvaří…