Zobrazit přihlášovací formulář
SALÁTY, ZÁLIVKY
Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Potřebné ingredience

těstoviny penné, filet z lososa, parmezán, ledový salát, žlutou a červenou papriku, bílé víno, limetka

Postup přípravy

Penné uvaříme, filet z lososa nakrájíme na malé kostky a ugrilujeme nebo orestujeme na pánvi. Natrháme ledový salát, na proužky nakrájíme červenou a žlutou papriku, přidáme kapku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krevetová polévka

Krevetová polévka

Potřebné ingredience

krevety, mléko, voda, vývar nebo bujon v kostce, pažitka či jiná bylinka, olivový olej, solamil

Postup přípravy

1l mléka mírně rozředěný vodou (asi 2dcl) přivedeme do mírného varu, přidáme vývar (nejlépe hovězí a slepičí na půl) nebo bujon kostku, špetku pažitky na ozdobení a krevety,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč

Jablkový koláč

Potřebné ingredience

Jablka, vanilkový lusk, listové těsto, hnědý cukr, máslo, zrmzlina.

Postup přípravy

Jablka nakrájíme na čtvrtiny. Na pánev dáme máslo a na ní zkaramelizujeme cukr, poté přidáme jablka a necháme do změknutí. Vanilkový lusk rozřízneme na půl, nožem vytlačíme obsah…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Datllový zámotek, jednohubka

Datllový zámotek, jednohubka

Potřebné ingredience

Parmazán, datle, slanina

Postup přípravy

Datle nařízneme, parmazán nakrájíme na centimetrové kostky. Dovnitř datlí umístíme kostky parmazánu sýru, obalíme slaninou. Dáme na plech a v troubě zapečeme 20 minut do zlatova.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos v těstíčku

Losos v těstíčku

Potřebné ingredience

Filátko z lososa, listové těsto, pórek, cibule, červená paprika, provensálské koření, kmín olivový olej, sůl

Postup přípravy

Nakrájíme zeleninu na malé kousky a podusíme na cibulce. Na listové těsto rozložíme podušenou zeleninu a na ni filé z lososa, posypeme provensálským kořením a kmínem, lososa i…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Musaka

Musaka

Potřebné ingredience

Lilek, brambory, cuketa, rajčata, tuňák, cibule, česnek, bazalka, olivový olej

Postup přípravy

Povaříme brambory ve slupce, nebo v páře do mírného změknutí. Na olivovém oleji krátce podusíme cibulku a na ní tuňáka ve vlastní šťávě. Lilek nakrájíme na kolečka, necháme chvíli…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Tortila s bio hovězím masem    a zeleninou

Tortila s bio hovězím masem a zeleninou

Potřebné ingredience

Tortily, bio hovězí maso, cibule, listový salát,rajčata, papriky, kukuřice, mrkev, cizrna, parmezán, olivový olej, sojová omáčka Kikkoman.

Postup přípravy

Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, druhý den nakrájíme hovězí na proužky, orestujeme na cibulce, přidáme rajčata papriku, kukuřici, mrkev a cizrnu, vše na drobno nakrájené…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Červená čočka s vejcem

Červená čočka s vejcem

Potřebné ingredience

červená čočka, vejce, sušený česnek, zelenina, olivový olej, pečivo, saláty - rucola, polníček, parmezán sýr.

Postup přípravy

Propláchnutou čočku uvaříme s kapkou olivového oleje, na druhé pánvi na olivovém oleji zpěníme cibulku a přidáme nakrájenou zeleninku (mrkev, hrášek, brokolice, cuketka....).…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Tuňákové lasagne

Tuňákové lasagne

Potřebné ingredience

Tuňák, zelenina (cibule, pórek, hrášek, brokolice, kukuřice,...), česnek, bylinky, olivový olej, parmezán, rajčatová pasta, plátky lasagne.

Postup přípravy

Těstovinové plátky uvaříme ve vodě na skus, mezi tím na druhé pánvi uděláme pesto - na cibulce a olivovém oleji podusíme zeleninku a přidáme kousky tuňáka, bylinky, rajčatovou…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Italské rizoto

Italské rizoto

Potřebné ingredience

Rýže italská kulatozrná, zelenina - hrášek, kukuřice, paprika,..., parmezán, bylinky, olivový olej, bílé víno,česnek, cibule

Postup přípravy

Rýži osmahneme na olivovém oleji, přidáme česnek a cibuli na drobno nákrájené, bylinky, po chvíli zalijeme vodou a vaříme, dále přidáme zeleninu a bílé víno, jakmile se rýže uvaří…

Zobrazit více...

Kategorie