Vaječný koňak
Potřebné ingredience
3 žloutky, 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka, 1 vanilkový cukr a rum dle chuti.
Postup přípravy
Žloutky vymícháme v mixéru s kondenzovaným mlékem a vanilkovým cukrem a pak přidáme rum. Já dávám tak, abych měla necelý litr hotového koňaku. tak třičtvrtě litru. Nic nevařím....…
Rybízová šťáva
Potřebné ingredience
1 kg rybízu, 1 l vody, 3 dkg kyseliny citronové, 1 kg cukru, konzervant
Postup přípravy
Rybíz pomačkáme zalejeme vodou, přidáme kyselinu citronovou. Necháme 24 h stát, potom přecedíme, přidáme cukr a konzervant. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí :-) lijeme do pořádně…
Třešňová šťáva
Potřebné ingredience
1 l třešní, 1 l vody, 3dkg kyseliny citronové, 1kg cukru, konzervant
Postup přípravy
Třešně pomačkáme, přidáme kyselinu citronovou a zalijeme vodou. Necháme 24 h stát v chladnu. Potom přecedíme přidáme cukr a konzervant. Mírně zahřejeme, aby se cukr rychleji…
Kopřivová šťáva
Potřebné ingredience
100 ks kopřiv, 3 l převařené vody, 4 citrony, 20 dkg kyseliny citronové, 3 kg cukru kristal, konzervant
Postup přípravy
Kopřivy, citrony a 20 dkg kyseliny citronové necháme louhovat 24 hodin. Potom přecedíme a přidáme cukr a konzervant. Pořádně rozmícháme a nalejeme do vymytých lahví. :-)
Štáva z máty
Potřebné ingredience
30 ks stonků máty, 2 citrony, 2l vody, 10dkg kyseliny citronové, 2 kg cukru krystal, konzervant
Postup přípravy
Mátu , nakrájený citron, vodu a kyselinu, necháme louhovat 24 hodin. Přecedíme přes plátýnko, přidáme cukr a konzervant a mícháme do rozpuštění. Lejeme do dobře vymytých lahví :-)
Bezová šťáva
Potřebné ingredience
12 velkých květů bezu, 1,5 l studené vody, 50g kyseliny citronové, 2,5kg cukru krystal, 1/2 sáčku přípravku na konzervování.
Postup přípravy
Do 1,5 l studené vody dám očištěné bezové květy, přidám kyselinu citronovou a nechám 24 hodin louhovat. Pak přecedíme přes plátýnko a přidáme 2,5kg cukru, a mícháme dokud se…