(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Štáva z máty
Potřebné ingredience
30 ks stonků máty, 2 citrony, 2l vody, 10dkg kyseliny citronové, 2 kg cukru krystal, konzervant
Postup přípravy
Mátu , nakrájený citron, vodu a kyselinu, necháme louhovat 24 hodin. Přecedíme přes plátýnko, přidáme cukr a konzervant a mícháme do rozpuštění. Lejeme do dobře vymytých lahví :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
myška1000
(upraveno)
4. 6. 2014, 15:16
A když bych ji zavařila do sklenic to by tam ten konzervant být nemusel ne?Dělám tak bezovou je moc dobrá-tchýně takhle jednou taky vyšilovala že je kyselina citrónová škodlivá a dala tam jen víc citrónů a šťávu vyhodili jelikož to byl hnus bez chuti
1malina
(upraveno)
4. 6. 2014, 15:21
@myška1000
jo jo klidně zavařte a konzervant nemusí být
danima3
(upraveno)
4. 6. 2014, 14:33
díky za recept, taky dávám do některých receptů kys. citr.... a ejhle .. žijeme myslím, že se to i tak nedá s kupovanou šťávou srovnávat
1malina
(upraveno)
4. 6. 2014, 15:21
@danima3
jéééé děkuju za podporu
jazina
(upraveno)
1. 6. 2014, 19:36
Já dělám také, kyselinu dávám, ale jen 1 lžičku a místo konzervantu potřu víčka slivovicí
Nadys
(upraveno)
1. 6. 2014, 9:24
Kyselina citronová je jedna z největších škodlivin a to nejen pro děti , takže do domácí štávy bych ji nedala už vůbec , a to stejné platí o konzervantu ,sice ,neuvádíte jaký ,ale pokud se jedná o konzervanty používané na štávy a marmelády ,pak platí to samé ,do domácí štávy nepoužívám ,to si mohu rovnou koupit kupovanou. Osvěžující nápoj s mátou lze vytvořit šetrněji ,s použitím citronu.
DanušaP
(upraveno)
4. 6. 2014, 12:25
@Nadys
tož sem flákněte vlastní recept, šetrnej
mikitka5
(upraveno)
1. 6. 2014, 10:06
@Nadys
konzervant taky nedávám, ale jak teda děláš bylinkové sirupy, když kyselina citronová není OK, cukr de facto taky není OK... to by se tam krom bylinek a vody nesmělo dávat nic
Alishy
(upraveno)
1. 6. 2014, 8:38
Evicko, jaky davate konzervant?
1malina
(upraveno)
4. 6. 2014, 10:34
@Alishy
dávám hass, nebo pomůcku ke konzervování od dr.Oedker malej modrej pytlík Je to šťáva za studena, určo by se zkazila bez konzervantu. No ale paní co se to nelíbí, tak ať si koupí co chce
Nadys
(upraveno)
5. 6. 2014, 12:24
@1malina
Evo ,děkuji za svolení ,ano dám si co budu chtít ,nevěděla jsem že se musí každému receptu jen tleskat jak byste asi ráda , napsala jsem svůj názor a fakta , nic víc ,netřeba se kolíbat a hroutit z opačného názoru , i když se mi nelíbí vezmu si z něj myšlenku a názor , to byste mohla také a nejen slepě děkovat za podporu
hanat1
(upraveno)
1. 8. 2015, 14:25
@Nadys
Nadys, když jste ochotná psát komentáře napište i svůj recept ať si každý může vybrat. Ráda se poučím - já jinej konzervant než kyselinu citrónovou nebo zavaření do sklenic neznám . Vlastně ještě alkohol, ale dětem? A zima je dlouhá.
1malina
(upraveno)
5. 6. 2014, 13:22
@Nadys
Děkuji za váš názor. Musím vás ubezpečit, že se vůbec nehroutím Vy máte svoje a já taky