(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Rybízová šťáva
Potřebné ingredience
1 kg rybízu, 1 l vody, 3 dkg kyseliny citronové, 1 kg cukru, konzervant
Postup přípravy
Rybíz pomačkáme zalejeme vodou, přidáme kyselinu citronovou. Necháme 24 h stát, potom přecedíme, přidáme cukr a konzervant. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí :-) lijeme do pořádně vymytých lahví :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Romal
(upraveno)
24. 6. 2015, 10:17
Můžu se zeptat,jaký konzervant?
sympatie
(upraveno)
24. 6. 2015, 16:28
@Romal
Je to pomůcka ke konzervování - tak se to jmenuje, a zabraňuje aby se tvořily plísně.
trendyshop
(upraveno)
27. 7. 2023, 7:00
@sympatie
kolik ho prosím dáváte?
DanušaP
(upraveno)
24. 6. 2015, 15:34
mě ten recept přijde divný, nějak mi neštymuje, když tam je kyselina citronová, proč konzervant? a pomačkáme jak?