Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Bezová šťáva

0.0
Bezová šťáva

Potřebné ingredience

20-30 květů černého bezu, 2kg kr. cukru, 1,5l vody, 3 citrony na plátky, 50g citrónové kyseliny

Postup přípravy

naložíme to bez kyseliny na 2-3 dny, až je cukr rozpuštěný. Přidáme kyselinu a zahřejeme na 80 stupňů. Zcedíme a plníme do flašek.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pechys 15. 6. 2010, 15:27
Super, vyzkoušela jsem a je moc dobrá, je mi příjde trošku kyselejší, ale na léto osvěžující (Y) (Y) (Y) (Y)
Martina 11 17. 5. 2009, 19:40
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) to musím vyzkoušet (drink)
amam33 15. 6. 2008, 12:57
Je výborná...právě jsem nalila do flašek jednu dávku a jdu do lesa na bez,vypadá to že budu dělat ještě hooodně dávek ;-) Recept je supr |:o)
rybickarybka 5. 6. 2008, 0:11
No ja se chci zeptat... muj recpet je na suroviny skoro totozny, jen se to naklada bez cukru a s kyselinou a pred zahratim se tam teprve prida ten cukr. Nevim, aby to za ty 2-3 dny s tim cukrem nezacalo kvasit v tech vedrech, kdy je bezova sezona... *-)
Tomanica 7. 6. 2008, 19:54
@rybickarybka No, to je trošku problem, měla jsem veselo i s mravencema na bývalém baráku )). Chce to trochu někam do chladnějc, ne na slunku))). Dělám ji už po čtvrté a chutná nám moc (i manželovi). Dělali jsme ji u nás v prác na hotelu. Páč kupovaná z Německa vyšla pana šéfa dráž ;-). Ale problem jsme s tím neměli. (drink)
rybickarybka 7. 6. 2008, 20:40
@Tomanica Nevadí, už jsem ji dodělala podle svého receptu obráceně a je taky dobrá a pitný režim ted drzime o 100% lepe!
fizy 3. 6. 2008, 20:06
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jak dlouhou to má trvanlivost
Tomanica 7. 6. 2008, 19:55
@fizy A víte, že nevím? My ji vždycky brzo vypili (H). Ale v chladnu dost dlouho. Někdo dává krapet rumu nebo kys. sorbový na vršek.
Tomanica 11. 5. 2009, 11:16
@Tomanica Tak skoro po roce mohu říci, že mám v lednici ještě jednu flašku - je tedy v plastové flašce plná uzavřená a je stále dobrá, šetřím si ji (drink) a sem tam si dáme (D).
rybickarybka 7. 6. 2008, 20:44
@Tomanica Ja stavu horkou plnim do zavarovacich sklenic se sroubovacim vickem, pevne zatahnu a obratim dnem vzhuru, tak treba na 10 minut - dojde ke sterilizaci prostoru pod vickem a stava by mela vydrzet jako normalni kompot - pro jistotu je treba zkontrolovat, jestli jsou vicka po uplnem vychladnuti promackla dovnitr. Kdo ani tomu neveri, muze si trvanlivost takto zavarene stavy podporit i konzervacnimi pomuckami, byvaji v pytliccich urcenych na 5 litru nalevu. Ale jejich pridani neni nutne. Stava stejne dlouho nevydrzi, protoze ji rychle vypijeme, ale alespon ji neni nutne skladovat v lednici treba celych 5 litru...

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie