Bylinkový sendvič
Potřebné ingredience
4 jarní cibulky 100 g ředkviček 200 g měkkého tvarohu hrst řeřichy 2 hrsti směsi pažitky, tymiánu, bazalky pár kapek citronové šťávy sůl pepř 4 plátky světlého toustového chleba 4 plátky tmavého toustového chleba
Postup přípravy
Na dvou lžících olivového oleje opečeme nakrájené jarní cibulky a plátky ředkviček, trochu osolíme a opepříme, necháme zchladnout.
Tvaroh smícháme s bylinkami, pár kapkami…
Králičí stehna v petrželi a bylinkách s majoránkovým…
Potřebné ingredience
400 g kořenové petržele 400 g cibule svazek bylinek 4 králičí stehna sůl + 30 ml oleje 1 cibule 200 g suchých ječných krupek (vel. 7) svazek majoránky 80 ml smetany 50 ml bílého vína 80 g másla sůl 4 lžíce parmazánu 100 g másla 200 ml bílého vína
Postup přípravy
Petržel a cibuli nakrájíme na větší kousky, vložíme do pekáče spolu s bylinkami, osolenými stehny, promícháme, poklademe kousky másla a ve vyhřáté troubě zapečeme při 200 °C 30…
Sýrová polévka se zeleninou
Potřebné ingredience
100 g pórku 50 g celeru malou cibuli 150 g mrkve lžíci másla 100 g hrášku 200 g kukuřice zeleninový bujón sůl 150 ml smetany lžíce škrobové moučky 80 g nastrouhaného sýra (gouda)
Postup přípravy
Pórek, celer, cibuli a mrkev očistíme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme zeleninu a zvolna ji několik minut opečeme. Zalijeme ji 0,8 l vody, přidáme…
FRANCOUZSKÝ HRUŠKOVÝ KOLÁČ S OŘECHY
Potřebné ingredience
2 vejce 1 lžíce vody 100g moučkového cukru 100g polohrubé mouky 1 lžíce oleje, tuk a mouka na formu
Postup přípravy
Z bílků a vody našleháme pevný sníh, postupně do něho zašleháme cukr, žloutky, prosátou mouku a olej. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Poklademe na plátky…