(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Králičí stehna v petrželi a bylinkách s majoránkovým kroupotem
Potřebné ingredience
400 g kořenové petržele
400 g cibule
svazek bylinek
4 králičí stehna
sůl
+
30 ml oleje
1 cibule
200 g suchých ječných krupek (vel. 7)
svazek majoránky
80 ml smetany
50 ml bílého vína
80 g másla
sůl
4 lžíce parmazánu
100 g másla
200 ml bílého vína
Postup přípravy
Petržel a cibuli nakrájíme na větší kousky, vložíme do pekáče spolu s bylinkami, osolenými stehny, promícháme, poklademe kousky másla a ve vyhřáté troubě zapečeme při 200 °C 30 minut, poté podlijeme vínem, přiklopíme a při 150 °C pečeme doměkka cca 1–1,5 hodiny.
Kroupy namočíme, nejlépe den předem, poté uvaříme na skus a scedíme.
Na oleji orestujeme na jemné kostičky nakrájenou cibulku dorůžova, vhodíme uvařené kroupy, zarestujeme, přidáme nasekanou majoránku, zalijeme smetanou, vínem, povaříme a tekutinu zredukujeme, zjemníme máslem a dochutíme strouhaným parmezánem a solí.
Kroupy namočíme, nejlépe den předem, poté uvaříme na skus a scedíme.
Na oleji orestujeme na jemné kostičky nakrájenou cibulku dorůžova, vhodíme uvařené kroupy, zarestujeme, přidáme nasekanou majoránku, zalijeme smetanou, vínem, povaříme a tekutinu zredukujeme, zjemníme máslem a dochutíme strouhaným parmezánem a solí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé