Zobrazit přihlášovací formulář

Králičí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

králík se zelím a knedlíkem

0.0
králík se zelím a knedlíkem

Potřebné ingredience

naporcovaný králík,sádlo,cibule,česnek,anglická slanina,sůl,vegeta,trochu červené papriky.Hlávkové zelí-cibule,špek,sádlo,hl. mouka,sůl,kmín,ocet, cukr, trošku magi

Postup přípravy

Králíka omyjeme,prosolíme a vložíme na pekáč vytřený sádlem.Poklademe plátky anglické nebo jen špekem,posypeme cibulí česnekem,kořením a pečeme asi hodinu a půl.Zelí-nakrájíme a vložíme do hrnce a uvaříme se solí a kmínem.Po 30minutách zahustíme.Na tuku osmažíme špek na kostičky s cibulí zasypeme moukou promícháme a vložíme do zelí.Pořádně promícháme a dochutíme jak jsme zvyklí.Příloha nejlépe knedlík.U nás velice žádaný pokrm.

před šoupnutím do trouby

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

renataab 14. 1. 2009, 7:49
Tato kombinace mě teda nedá a vyzkouším. Mimochodem je výborná kombinace kačena a křenová omáčka. (pl) (pl) (pl) (pl) Díky za inspiraci. (F) (F) (F)
Hyzule 14. 1. 2009, 8:28
@renataab křenovou omáčku neznám.Nebyl by recept?Manželovi bych určitě udělala radost (Y)
emilek :-) 21. 9. 2008, 13:22
Králíka dělám na všechny způsoby a skoro pořád, máme ho moc rádi (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Dnes jsem dělala s červeným zelím a bramborovým knedlíkem, no je to božské |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Mňam (zajic) (hello) (hello) (hello) (hello)
Hyzule 21. 9. 2008, 13:29
@emilek :-) Určitě je i chováte,co?Kdyby jsme měli možnost tak děláme častěji ale není kde králíka sehnat.Z obchodu to není ončo,není nad domácí (L) (F) (radost)A to červené zelí,to musí být mňamka (*)
emilek :-) 22. 9. 2008, 10:22
@Hyzule Bohudík nechováme ;-) ale máme kolem sebe pár známých, co nám pošlou - tety, kolegyně, atd. Naštěstí jsme region kde se chov domácích zvířat ještě pořád drží (Y) (Y)
Hyzule 22. 9. 2008, 14:31
@emilek :-) Tak to vám závidím.Není nad domácí masíčko.U nás v rodině už žádný chovatel néééni. 8o| (L)
s-arka 8. 9. 2008, 19:37
To by si rodinka pošmákla, ale koupený králík je hubený jak veverka a soused je škrt +o(Třeba se taky dočkají (L)půjdu nějakého sehnat
Hyzule 8. 9. 2008, 20:06
@s-arka Paní Šárko :-Djsem se zasmála.Já kdybych ho nedostala od tchýně tak nevím jestli by se rodina dočkala.Už to není co bývalo.Že králící se jedli každou neděli ;-) ;-)Fakt jsme si pošmákli a po dlouhé době celá rodina byla spokojená na maximum. (clamp) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie