Pirátská loď k 6. narozeninám

Potřebné ingredience
KORPUS: 6 vajec, 120 g hladké mouky, 180 g moučkového cukru, 3 lžíce prosátého kakaa (rozpis na 1 plech, ale je potřeba upéct více korpusu, takže počítejte s dvojnásobným množstvím)
KRÉM: vanilkový pudinkovo-máslový krém od Libuše M. (galli) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=4832
POLEVA: 200 g čokolády na vaření, 100 g tuku Lukana
NA ZDOBENÍ: 3 krabičky Lentilek, 1 sáček bonbonů Vexta (na zábradlí), sáček bonbonů s rybičkami nebo delfínky
Postup přípravy
Když jsou hotovy přípravy s korpusem, začneme terpve s krémem. Tento je výborný, doporučuji přímo odkaz na autorku: vanilkový pudinkovo-máslový krém od Libuše M. (galli) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=4832
Poté už začíná slepování: odspoda střídavě korpus (trup lodi) + krém atd. Ze zbytků korpusů vytvoříme příď a záď, které také přilepujeme krémem. Nakonec krémem pomažeme boky lodi, zamaskujeme tak nějaké nerovnosti či dírky.
Dort dáme ztuhnout na někohlik hodin do lednice.
Po dokonalém vychladnutí připravíme čokoládou polevu, a to velmi jednoduše. Čokoládu na vaření nalámeme na kousky do kastrůlku, přidáme na kousky nakrájený tuk na polevy (např. Lukana) a ve VODNÍ LÁZNI necháme rozpustit. Když je vše rozpuštěno, začneme lžící polévat loď a druhou rukou si pomáháme se stěrkou, která "zachraňuje" stékající polevu po stranách. Doporučuji polévat po částech, začít vrchem a ještě před zatuhnutím vložit ozdoby do čokolády např. lentilky. Dávka polevy vystačí na celou loď. A znovu dát do ledničky.
Na závěr jednoduché triky na přízdoby:
ZÁBRADLÍ: bonbony VEXTA napíchat na špejli a položit na loď. Jestli chcete zábradlí vyšší, udělejte ještě jednu řadu bonbonů na špejli a krajní bonbony propojte párátkem (tím zapíchnete přímo do dortu a nic nespadne).
PLACHTA: stačí čtvrtka nebo tužší papír, pastelky a 1 špejle.

Takhle vypadá navrstvený korpus poslepovaný krémem.

Pohled z boku na hotovou loď.

Pohled zvrchu na loď.

A jsme ve finále - s pirátskou vlajkou a rybičkami "v moři".
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




























