Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 65 návštěvníků)

Aspik k narozeninám

0.0
Aspik k narozeninám

Potřebné ingredience

1 Moravanka, 25 dkg šunk. salámu v celku, 10 dkg šunk. salámu nakrájeného, 3 vařená vejce, 1/2 plechovky Bonduele mrkev s hráškem, steril. kapie, 15 dkg vlašáku
Na želatinu potřebujeme:
2 želatiny na salámovou nebo vaječnou tlačenku
0,8 l vody
cukr a sůl dle chutí
1 dcl octa (také dle chuti)
3 bobkové listy, 5 kul. nového koření a 5 kul. černého pepře

Postup přípravy

Všechny suroviny pokrájíme buď na plátky nebo na kostičky. Postupně aranžujeme do Amarouna a zaléváme želatinou. Poslední vrstvu tvoří přeložená kolečka salámu.

Želatina:
Všechny suroviny kromě želatiny svaříme několik minut. Poté vložíme želatinu - příprava dle návodu. Vlažnou želatinou lejeme do Amarouna.

Všem moc chutnalo a taky to hezky vypadalo. Díky Amaroune!

pohled na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

raskynka 23. 6. 2008, 23:13
jsem se chtela zeptat,zda mam nejdriv nalit do formy trosku zelatiny a pak teprve zacit klast ostatni suroviny,nebo nejdriv suroviny a pak prubezne zalivat zelatinou
martina.in 25. 6. 2008, 10:24
@raskynka Dobrý den, já jsem si nejdřív vyskládala vajíčka, trochu zeleniny - trochu želatiny. Potom další vrstvu třeba ze salámu, trochu zeleniny a zase trochu želatiny a tak dále až do konce. Vršek formy jsem vyskládala přeloženým nakrájeným šunkovým salámem, aby to mělo nějaké dno a ještě trochu želatiny. Tak snad jsem vám trochu poradila. hezký den - Martina (flower) (hello)
jitkaad 21. 5. 2008, 11:20
Tohle vypadá dost složitě,tak na to nemám a před vámi smekám (Y) (Y) (Y)
martina.in 21. 5. 2008, 21:06
@jitkaad Vůbec se toho nebojte, určitě umíte nakrájet salám na kostičky a překrájet zeleninu nebo vajíčku. Nejvíc práce dá uvařit želatinu a pak je to hračka. Jen do toho - hezký večer - Martina (flower) (hello)
belohi 21. 5. 2008, 8:14
Vypadá to moc hezky, já jednou taky dělala,ale ne takhle krásně nazdobený (Y)
Bára D. 5. 5. 2008, 8:18
Tak se povedl a měl veliký úspěch, mám ho v receptech (L) (L) (L) (L) (L) (L)
martina.in 5. 5. 2008, 11:52
@Bára D. Jsem moc ráda, že vám chutnal. Přeju hezký den - Martina (flower) (hello)
daevid 2. 5. 2008, 13:08
super
kurel 2. 5. 2008, 12:38
(L) No ten je krásnej, taky se na něj chystám, už jsem si vytiskla recept a jdu nakupovat. Akorát nemám formu, takže vyzkouším v bábovce. :-)
Bára D. 2. 5. 2008, 12:09
Zítra se na to chystám, koupila jsem želatiny, ale podle nich se přidá 0,5 l vody na každou, plus ještě těch vašich 0,5 l s kořením? *-)
martina.in 2. 5. 2008, 12:18
@Bára D. Dobrý den, já jsem použila na 2 želatiny jen 0,5 litru vody. Z litru by té želatiny bylo moc. Taky bylo na návodu napsáno víc vody, ale přidala jsem jen 0,5 litru. Tak vyzkoušejte, pokud se vám bude zdát málo aspiku, tak přilejete vodu a když bude moc želírovat, tak jsem želatinu vždy rozehřála a potom přilila vodu. Hodně zdaru při přípravě. Martina (flower) (hello)
Bára D. 2. 5. 2008, 12:47
@martina.in Takže mám tu želatinu rozpustit ve 150 ml jak je na sáčku a pak jen přilít ten 0,5 l vody? Nebo když je to ze 2 sáčků, tak ve 300 ml? *-) *-) *-) *-) Já jsem asi tele :-S
martina.in 2. 5. 2008, 20:50
@Bára D. Já jsem si přivedla k varu 300 ml vody s 2 kusy želatiny (kupuji Želatinu na vaječnou i salámovou tlačenku od Natury). Po rozpuštění jsem přidala cca 300 - 400 ml vody. Teprve teď sleduji, že jsem do receptu uvedla pouze půl litru vody. Želatinu jsem dělala skutečně dle návodu na obalu. Mějte se hezky a hodně zdaru. Martina (hello) (flower)
Bára D. 3. 5. 2008, 8:24
@martina.in Děkuji, dneska se na ní chystám, tak pak dám vědět (F)
alexandra 18. 4. 2008, 10:41
Tak Martino, hotovo!! Snad to bude i chutnat!! www.mimibazar.cz/recept.php?id=17285 ještě jednou díky (Y) (Y) (Y) (Y)
Bára D. 18. 4. 2008, 6:55
Chystám se na to (clamp) a ještě se tedy zeptám *-), ta želatina se lije až nakonec, až když tam je vše naskládané? A proteče až dolů? Děkuji (F) Bára (hello)
martina.in 18. 4. 2008, 9:37
@Bára D. Dobré ráno, nejdřív jsem si naskládala dobroty asi do 1/3, zalila želatinou do 1/3 a potom jsem dávala další dobroty a zase trochu zalila. Určitě až se do toho pustíte, tak to půjde samo - je to taky můj 1. aspikový výtvor. Hodně zdaru-Martina (flower) (hello)
Bára D. 18. 4. 2008, 13:02
@martina.in Moc děkuji, snad se mi to podaří (L) Je to zase změna na oslavu (Y)
kekina 16. 4. 2008, 20:26
Jezisi to je tak krasny, ja tak miluju sovetsky vejce (child12) (child12) (child12)
skorica 16. 4. 2008, 20:20
Mate to moc hezky a lakavy
Bára D. 16. 4. 2008, 19:56
Jé, super, amaroun mám, tak vyzkouším oba vaše receptíky. (L)
martina.in 17. 4. 2008, 17:16
@Bára D. Já osobně aspik moc nemusím, ale tento mi fakt chutnal. Že by to bylo rukama? :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D Hezký den. (flower) (hello)
Ivinkam 15. 4. 2008, 17:55
tak ten bych si dala.Vypadá úžasně (Y) (Y) (Y)
aweii 15. 4. 2008, 11:52
tak to je super (^) jste hlava šikovná, to má určitě vždycky úspěch, jen to umět tak udělat jako vy :^) (child1) |:o) |:o)
alexandra 15. 4. 2008, 11:48
Nádhera!! Manža má v pátek narozky, tak přemýšlím, že bych mu něco takového udělala.. ale ještě jsem to nezkoušela... jsou tam nějaké záludnosti??? Díky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
martina.in 15. 4. 2008, 16:07
@alexandra Žádná záludnost v tom není, vše se nakrájí a pak už jen udělat želatinu - a ta jde podle návodu lehce. Tak hodně štěstí a hlavně ať chutná. (flower)
alexandra 15. 4. 2008, 16:50
@martina.in No tak už jsem si nakoupila suroviny - želatinu, Bonduelle zeleninu, vajíčka, zbytek ve čtvrtek, aby to bylo čerstvé... Ještě jedna otázka - jak moc dopředu se to musí dělat, aby to hezky ztuhlo???? Díky (L) (L)
martina.in 15. 4. 2008, 17:00
@alexandra Dělala jsem to večer před oslavou, ale myslím, že by to bylo v pohodě i v den oslavy ráno, protože ta želatina vše velmi dobře spojí. Tak hodně zdaru a pochlubte se, jak jste dopadla. (hello) (flower)
pikolka 15. 4. 2008, 9:20
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
pimpas 15. 4. 2008, 9:11
NÁDHERÁÁÁÁ MŇAM, ASPIK MILUJIIII, TEN VÁŠ VYZKOUŠÍM (hello) (hello)
Janininka 15. 4. 2008, 0:14
nádhera (hotdog)
Willow M 14. 4. 2008, 19:27
Ten je nádhernej, hned bych zakrojila, aspik miluju, ale ještě jsem ho doma nedělala, budu muset někdy vyzkoušet. Opravdu vypadá dost dobře (Y) (clamp)
anderek 14. 4. 2008, 14:18
|:o) |:o)krása...mám dotaz ten amaroun je nějaká spešl forma na ten aspik? *-) *-)myslíte ,že se to nedá udělat v normální bábovkové formě? *-) *-)díky za odpověd (L)
martina.in 14. 4. 2008, 19:37
@anderek Dobrý večer, formu Amaroun jsem koupila od firmy Tupperware na mimiaukci - stoji od 250 do 350 Kč. Je fakt bezvadná, protože se nemusí vystlát žádnou folií. Dnes jsem vkládala i recept na nepečený řez s želatinou-můžete se podívat. V bábovce to půjde určitě taky, ale je potřeba ji vyložit potravinářskou folií. Mějte se hezky. Martina
anderek 16. 4. 2008, 11:34
@martina.in marti moc děkuji asi se do něj pustím v pátek ..v sobotu máme |:o) |:o) |:o) (^) (^) (^) (^)tak to prubnu....děkui za odpověd... (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie