(recept
si oblíbilo 65 návštěvníků)
Aspik k narozeninám
Potřebné ingredience
1 Moravanka, 25 dkg šunk. salámu v celku, 10 dkg šunk. salámu nakrájeného, 3 vařená vejce, 1/2 plechovky Bonduele mrkev s hráškem, steril. kapie, 15 dkg vlašáku
Na želatinu potřebujeme:
2 želatiny na salámovou nebo vaječnou tlačenku
0,8 l vody
cukr a sůl dle chutí
1 dcl octa (také dle chuti)
3 bobkové listy, 5 kul. nového koření a 5 kul. černého pepře
Postup přípravy
Všechny suroviny pokrájíme buď na plátky nebo na kostičky. Postupně aranžujeme do Amarouna a zaléváme želatinou. Poslední vrstvu tvoří přeložená kolečka salámu.
Želatina:
Všechny suroviny kromě želatiny svaříme několik minut. Poté vložíme želatinu - příprava dle návodu. Vlažnou želatinou lejeme do Amarouna.
Všem moc chutnalo a taky to hezky vypadalo. Díky Amaroune!
Želatina:
Všechny suroviny kromě želatiny svaříme několik minut. Poté vložíme želatinu - příprava dle návodu. Vlažnou želatinou lejeme do Amarouna.
Všem moc chutnalo a taky to hezky vypadalo. Díky Amaroune!
pohled na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
raskynka
(upraveno)
23. 6. 2008, 23:13
jsem se chtela zeptat,zda mam nejdriv nalit do formy trosku zelatiny a pak teprve zacit klast ostatni suroviny,nebo nejdriv suroviny a pak prubezne zalivat zelatinou
martina.in
(upraveno)
25. 6. 2008, 10:24
@raskynka
Dobrý den, já jsem si nejdřív vyskládala vajíčka, trochu zeleniny - trochu želatiny. Potom další vrstvu třeba ze salámu, trochu zeleniny a zase trochu želatiny a tak dále až do konce. Vršek formy jsem vyskládala přeloženým nakrájeným šunkovým salámem, aby to mělo nějaké dno a ještě trochu želatiny. Tak snad jsem vám trochu poradila. hezký den - Martina
jitkaad
(upraveno)
21. 5. 2008, 11:20
Tohle vypadá dost složitě,tak na to nemám a před vámi smekám
martina.in
(upraveno)
21. 5. 2008, 21:06
@jitkaad
Vůbec se toho nebojte, určitě umíte nakrájet salám na kostičky a překrájet zeleninu nebo vajíčku. Nejvíc práce dá uvařit želatinu a pak je to hračka. Jen do toho - hezký večer - Martina
belohi
(upraveno)
21. 5. 2008, 8:14
Vypadá to moc hezky, já jednou taky dělala,ale ne takhle krásně nazdobený
Bára D.
(upraveno)
5. 5. 2008, 8:18
Tak se povedl a měl veliký úspěch, mám ho v receptech
martina.in
(upraveno)
5. 5. 2008, 11:52
@Bára D.
Jsem moc ráda, že vám chutnal. Přeju hezký den - Martina
daevid
(upraveno)
2. 5. 2008, 13:08
super
kurel
(upraveno)
2. 5. 2008, 12:38
No ten je krásnej, taky se na něj chystám, už jsem si vytiskla recept a jdu nakupovat. Akorát nemám formu, takže vyzkouším v bábovce.
Bára D.
(upraveno)
2. 5. 2008, 12:09
Zítra se na to chystám, koupila jsem želatiny, ale podle nich se přidá 0,5 l vody na každou, plus ještě těch vašich 0,5 l s kořením?
martina.in
(upraveno)
2. 5. 2008, 12:18
@Bára D.
Dobrý den, já jsem použila na 2 želatiny jen 0,5 litru vody. Z litru by té želatiny bylo moc. Taky bylo na návodu napsáno víc vody, ale přidala jsem jen 0,5 litru. Tak vyzkoušejte, pokud se vám bude zdát málo aspiku, tak přilejete vodu a když bude moc želírovat, tak jsem želatinu vždy rozehřála a potom přilila vodu. Hodně zdaru při přípravě. Martina
Bára D.
(upraveno)
2. 5. 2008, 12:47
@martina.in
Takže mám tu želatinu rozpustit ve 150 ml jak je na sáčku a pak jen přilít ten 0,5 l vody? Nebo když je to ze 2 sáčků, tak ve 300 ml? Já jsem asi tele
martina.in
(upraveno)
2. 5. 2008, 20:50
@Bára D.
Já jsem si přivedla k varu 300 ml vody s 2 kusy želatiny (kupuji Želatinu na vaječnou i salámovou tlačenku od Natury). Po rozpuštění jsem přidala cca 300 - 400 ml vody. Teprve teď sleduji, že jsem do receptu uvedla pouze půl litru vody. Želatinu jsem dělala skutečně dle návodu na obalu. Mějte se hezky a hodně zdaru. Martina
Bára D.
(upraveno)
3. 5. 2008, 8:24
@martina.in
Děkuji, dneska se na ní chystám, tak pak dám vědět
alexandra
(upraveno)
18. 4. 2008, 10:41
Tak Martino, hotovo!! Snad to bude i chutnat!! www.mimibazar.cz/recept.php?id=17285 ještě jednou díky
Bára D.
(upraveno)
18. 4. 2008, 6:55
Chystám se na to a ještě se tedy zeptám , ta želatina se lije až nakonec, až když tam je vše naskládané? A proteče až dolů? Děkuji Bára
martina.in
(upraveno)
18. 4. 2008, 9:37
@Bára D.
Dobré ráno, nejdřív jsem si naskládala dobroty asi do 1/3, zalila želatinou do 1/3 a potom jsem dávala další dobroty a zase trochu zalila. Určitě až se do toho pustíte, tak to půjde samo - je to taky můj 1. aspikový výtvor. Hodně zdaru-Martina
Bára D.
(upraveno)
18. 4. 2008, 13:02
@martina.in
Moc děkuji, snad se mi to podaří Je to zase změna na oslavu
kekina
(upraveno)
16. 4. 2008, 20:26
Jezisi to je tak krasny, ja tak miluju sovetsky vejce
skorica
(upraveno)
16. 4. 2008, 20:20
Mate to moc hezky a lakavy
Bára D.
(upraveno)
16. 4. 2008, 19:56
Jé, super, amaroun mám, tak vyzkouším oba vaše receptíky.
martina.in
(upraveno)
17. 4. 2008, 17:16
@Bára D.
Já osobně aspik moc nemusím, ale tento mi fakt chutnal. Že by to bylo rukama? Hezký den.
Ivinkam
(upraveno)
15. 4. 2008, 17:55
tak ten bych si dala.Vypadá úžasně
aweii
(upraveno)
15. 4. 2008, 11:52
tak to je super jste hlava šikovná, to má určitě vždycky úspěch, jen to umět tak udělat jako vy
alexandra
(upraveno)
15. 4. 2008, 11:48
Nádhera!! Manža má v pátek narozky, tak přemýšlím, že bych mu něco takového udělala.. ale ještě jsem to nezkoušela... jsou tam nějaké záludnosti??? Díky
martina.in
(upraveno)
15. 4. 2008, 16:07
@alexandra
Žádná záludnost v tom není, vše se nakrájí a pak už jen udělat želatinu - a ta jde podle návodu lehce. Tak hodně štěstí a hlavně ať chutná.
alexandra
(upraveno)
15. 4. 2008, 16:50
@martina.in
No tak už jsem si nakoupila suroviny - želatinu, Bonduelle zeleninu, vajíčka, zbytek ve čtvrtek, aby to bylo čerstvé... Ještě jedna otázka - jak moc dopředu se to musí dělat, aby to hezky ztuhlo???? Díky
martina.in
(upraveno)
15. 4. 2008, 17:00
@alexandra
Dělala jsem to večer před oslavou, ale myslím, že by to bylo v pohodě i v den oslavy ráno, protože ta želatina vše velmi dobře spojí. Tak hodně zdaru a pochlubte se, jak jste dopadla.
pikolka
(upraveno)
15. 4. 2008, 9:20
pimpas
(upraveno)
15. 4. 2008, 9:11
NÁDHERÁÁÁÁ MŇAM, ASPIK MILUJIIII, TEN VÁŠ VYZKOUŠÍM
Janininka
(upraveno)
15. 4. 2008, 0:14
nádhera
Willow M
(upraveno)
14. 4. 2008, 19:27
Ten je nádhernej, hned bych zakrojila, aspik miluju, ale ještě jsem ho doma nedělala, budu muset někdy vyzkoušet. Opravdu vypadá dost dobře
anderek
(upraveno)
14. 4. 2008, 14:18
krása...mám dotaz ten amaroun je nějaká spešl forma na ten aspik? myslíte ,že se to nedá udělat v normální bábovkové formě? díky za odpověd
martina.in
(upraveno)
14. 4. 2008, 19:37
@anderek
Dobrý večer, formu Amaroun jsem koupila od firmy Tupperware na mimiaukci - stoji od 250 do 350 Kč. Je fakt bezvadná, protože se nemusí vystlát žádnou folií. Dnes jsem vkládala i recept na nepečený řez s želatinou-můžete se podívat. V bábovce to půjde určitě taky, ale je potřeba ji vyložit potravinářskou folií. Mějte se hezky. Martina
anderek
(upraveno)
16. 4. 2008, 11:34
@martina.in
marti moc děkuji asi se do něj pustím v pátek ..v sobotu máme tak to prubnu....děkui za odpověd...