RECEPTY

Elška K. (Etelaj) ID 611665
Oblast: Ostrava
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 21.12.2017
Naposledy: 1.3.2018 5:26
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 0
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ 0
VŠECHNY FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY 0
RECEPTY 12
NÁVODY 0
NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 12 (zobrazuje se 1-10)1, 2 další >>

BEZMASÁ JÍDLA

pomazánka z červené řepy vegan



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 střední červené řepy - drť z odšťavňování 1 švarková pomazánka vegan 1 stroužek česneku Sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Nechtěla jsem vyhodit drť z odšťavňovače z červené řepy, tak jsem ji 10 minut s troškou vody podusila, přidala švarkovou pomazánku, stroužek česneku a sůl.

z pomazánky jsem udělala falešný hamburger
pomazánka
tavenýr
Ledový salát
Paprika
Nastrouhaný pórek

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Zapečená zelenina na houbách s Tofu a veganským párkem vegan



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mražená mrkev s hráškem 3 vrhovaté lžíce hrášky (používá se na obalování) 6 žampiónů 2 cibule Česnekové Tofu 2 veganské párky ½ pomazánka sojakrém 1 lžíce sojová omáčka Tamari 1 lžíce kvasnice Tebi (ve zdravé výživě) Celá rostlinná smetana Sůl Voda 200 ml

POSTUP PŘÍPRAVY

Houby na tuku orestujeme, veganské párky nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme, tofu nakrájíme na kousky.
Ve vodě rozmícháme hrášku. Všechny ingredience jednoduše smícháme a zapečeme asi hodinu. Voní to úplně jako maso. Vhodná příloha - rýže, nebo brambory.
Je to takové omáčkové jídlo, podle potřeby možno podlét.
Je to móc voňavé, chutné a poměrně jednoduché.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Rýže se švarkovou pomazánkou a pórkem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rýže, škvarková vegetariánská pomazánka , pórek, rajčata

POSTUP PŘÍPRAVY

Rýži uvaříme(použila jsem lepivou), přidáme švarkovou veg. pomazánku a na jemná kolečka nastrouhaný pórek.

Jíme s rajčaty, nebo rajčatovým salátem.


Nečekaně chutné a jednoduché.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

Krútí srdíčka na smetaně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg krútí srdíčka Kyselá smetana větší Kokosový olej (jaký máte) 4 cibule Kuličkový pepř, dávám hodně Nové koření mleté Bobkový list Kmín drcený, nebo mletý Špaldová mouka(bílou nepoužívám) Zeleninový bujón ze zdravé výživy 2 lžíce sojové omáčky Tamari 1 lžíce kvasnic Tebi sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Srdíčka 4 hodiny povaříme v přetlakovém hrnci s kuličkovým pepřem v pouzdře. Vychladlá srdíčka obereme od žil(jde to lehce rukou), nakrájíme na kolečka.
Do vývaru přidáme málo osmaženou cibulku, mleté nové koření, bobkový list, drcený kmín, zeleninový bujón ze zdravé výživy, sojovou omáčku, potravinářské kvasnice, mouku rozmíchanou v kyselé smetaně, krátce povaříme, přidáme nakrájená srdíčka. Solíme podle chuti.

Podáváme s knedlíkem, nebo s brambory.

Moje vnučky se po tomto jídle mohou utlouct. Všem to moc chutná. Není to drahé, ani složité, je to velká dobrota.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

KOMENTÁŘE (2) poslední: 25.12.2017, 13:30 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnek ječných krup (lze vyměnit za oves, špaldu, rýži, pohanku nebo namíchat) 1 cibule 2 čerstvé papriky 1 malá plechovka kukuřice 1 malá plechovka hrášku kousek pórku 6 ksžampiony sójová omáčka (Shoyu nebo Tamari) 1 lžíce másla sůl olej

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Houby orestujeme.
2. Kroupy si uvaříme v osolené vodě. Po uvaření scedíme a dáme do velké mísy.
3. Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme cibuli nadrobno, na malé kousky papriku a na půlkolečka pórek.
4. Chvíli restujeme, poté scedíme kukuřici a hrášek a orestujeme s ostatní zeleninou, přilijeme 4 lžíce sójové omáčky a ještě chvíli válíme na pánvi. Při restování můžeme přidat třeba lněné nebo sezamové semínko, ale není to nutné.
5. Zeleninu restujeme, dokud není křupavá, neměla by být rozhodně úplně měkká, což se krásně pozná podle papriky.
6. Zeleninu smícháme s kroupami a houbami. Pořádně promícháme, popřípadě ještě osolíme nebo dochutíme sójovou omáčkou.

poznámka: recept není můj, jen jsem ho malinko pozměnila. Moc mi chutnal, kroupy miluji.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Lahůdková směs s pórkem a paprikou vegan 4 porce



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 lahůdkové směsi ze zdravé výživy 3 cibule 2 papriky 1 menší pórek Kokosový olej Sojová omáčka Tamari Kvasnice Tebi Trochu kečupu ze zdravé výživy Sůl Rýžová kolínka

POSTUP PŘÍPRAVY

Na světlé osmažené cibulce orestujeme nakrájený pórek s nakrájenou paprikou, přidáme sojovou omáčku, kvasnice Tebi, přisolíme, chvíli dohromady povaříme a vmícháme do hotového jídla uvařené rýžová kolínka.

I masožravý manžel si pochutnal.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Drožďová polévka vegan



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kostky zeleninového bujónu ze zdravé výživy 1 ks mrkev 1,5 - 2 l voda 2 ks cibule 1 ks petržel Kousek celeru majoránka drcený kmín 2 - 3 kostek droždí 1/2 ks pórek Kokosový olej,nebo jiný tuk sůl mletý pepř sojová omáčka PODLE POTŘEBY hladká mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

Osmažíme na drobno pokrájenou cibuli a jakmile zezlátne, přidáme dvoje kvasnice, kdo má rád výraznější chuť může i troje. Mícháme a čekáme, až se kvasnice rozpustí a zavoní. Přidáme nakrájený pórek, a chvíli restujeme. Zamícháme osmaženou kořenovou zeleninu, zalejeme vodou, přidáme bujón. Osolíme, mírně popeříme, přidáme kmín. Následně drožďovou polévku vaříme zhruba 15 minut.
Nedala jsem tam žádnou mouku a byla skvělá.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Recept na mou hlívovou polévku. vegan



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 balíčky hlívy (v Kauflandu) mražená zelenina na svíčkovou (nebo petržel,celer, mrkev) máslo 3 lžíce mouky, já používám ječnou, nebo špaldovou 2 bio zeleninové bujóny sůl podle potřeby 2 cibule kuličkový pepř, dávám ho hodně prášková paprika majoránka nakonec půl palice česneku trochu lahůdkového droždí Tebi (ve zdravé výživě) trochu sojové omáčky Tamari kokosový olej, nebo jiný

POSTUP PŘÍPRAVY

Hlívu vařím s kuličkovým pepřem asi 4 hodiny v přetlakovém hrnci až změkne. Kuličkový pepř potom vyndám. Opatrně dusím mraženou, nebo nastrouhanou zeleninu na másle. Na kokosovém oleji lehce opražím cibuli, potom přidám mouku společně jen chvíli opražím, zaleju vodou, vmíchám práškovou papriku. Uvařenou hlívu nakrájím na kousky a všechny ostatní suroviny zavařím chvíli ve vývaru. Brambory do této polévky nedávám. Je skvělá bez nich.

Musím se držet, abych ji pořád nejedla, voní a chutná úžasně.
Je lepší než pravá držďková, kterou imituje.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

KOMENTÁŘE (6) poslední: 8.2.2018, 15:12 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Pečené brambory s kysaným zelím, tofu a fazolemi vegan



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,2 kg brambory 1 kostka marinované tofu fazole v konzervě v rajčat.omáčce 1,5 kg kysané zelí podle chuti sůl třtinový cukr mletý černý pepř 4 rajčata osmažená koř.zelenina grilovací koření rostlinná smetana 4 ks osmažená cibulka na kokos.oleji podle potřeby olivový olej Ajvar, nebo kečup 6 lžic

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory ve slupce uvaříme a zchladlé oloupeme, nakrájíme na kolečka. Mezitím si připravíme kysané zelí, které, pokud je hodně kyselé propláchneme vodou a necháme okapat. Vsypeme do pekáče, zelí posypeme třtinovým cukrem, mírně osolíme a pokapeme olivovým olejem. Zelí dáme přikryté péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme, až je zelí měkké, trvá to asi hodinu. Pak na zelí dáme připravené brambory, které jsme posypali grilovacím kořením, nasypeme kousky tofu, nalejeme fazole z konzervy, ve kterých jsme rozmíchali na jemno nastrouhanou, osmaženou kořenovou zeleninu, osmaženou cibulku, Ajvar. Zalejeme rostlinnou smetanou, nahoru dáme rajčata nakrájená na plátky. Vložíme zpátky do trouby a zapečeme půl hodiny.

Poznámka. omylem jsem použila ostrý Ajvar, chutnalo to i mému masožravému manželovi, ani mi výraznější chuť nevadila.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Houbovo, lilkovo, cuketový mozeček (vzhledově a chuťově ho trochu připomíná)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 cibule 1 pórek 6 žampiónů 1 malá cuketa 1 malý lilek Kokosový olej (jaký máte) Sůl 2 lžíce Sojová omáčka Tamari 1 lžíce Tebi Sůl Tofu s medvědím česnekem Půlka rostlinné smetany

POSTUP PŘÍPRAVY

Na světle- žluto osmažené cibulce orestujeme žampióny, později přidáme pórek, orestujeme do měkka. Přidáme na maličké kostičky nakrájený (nebo nastrouhaný na velkém struhadle), orestovaný lilek s cuketou. Přidáme rostlinnou smetanu, nakrájené Tofu a spolu chvíli podusíme. Ochutíme Tamari a Tebi, solíme podle chuti. Příloha brambory (já si dávám šupáky), nebo chleba.
Je to moc dobré.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 12 (zobrazuje se 1-10)1, 2 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt