Recept na mou hlívovou polévku. vegan
Potřebné ingredience
3 balíčky hlívy (v Kauflandu) mražená zelenina na svíčkovou (nebo petržel,celer, mrkev) máslo 3 lžíce mouky, já používám ječnou, nebo špaldovou 2 bio zeleninové bujóny sůl podle potřeby 2 cibule kuličkový pepř, dávám ho hodně prášková paprika majoránka nakonec půl palice česneku trochu lahůdkového droždí Tebi (ve zdravé výživě) trochu sojové omáčky Tamari kokosový olej, nebo jiný
Postup přípravy
Hlívu vařím s kuličkovým pepřem asi 4 hodiny v přetlakovém hrnci až změkne. Kuličkový pepř potom vyndám. Opatrně dusím mraženou, nebo nastrouhanou zeleninu na másle. Na kokosovém oleji lehce opražím cibuli, potom přidám mouku společně jen chvíli opražím, zaleju vodou, vmíchám práškovou papriku. Uvařenou hlívu nakrájím na kousky a všechny ostatní suroviny zavařím chvíli ve vývaru. Brambory do této polévky nedávám. Je skvělá bez nich.
Musím se držet, abych ji pořád nejedla, voní a chutná úžasně.
Je lepší než pravá držďková, kterou imituje.
Musím se držet, abych ji pořád nejedla, voní a chutná úžasně.
Je lepší než pravá držďková, kterou imituje.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
1Mona
(upraveno)
6. 1. 2018, 23:37
A když je na másle,tak není veganská.
Etelaj
(upraveno)
8. 2. 2018, 15:12
@1Mona
Nejsem přísný vegan, máslo někdy používám. Kdo nechce máslo, může použít jiný tuk, bude to také dobré.
a74
(upraveno)
6. 1. 2018, 19:55
Podle mne je zbytecne ji tak dlouho varit. Hliva se da jist i syrova. Varim z ni polevku, ale urcite tak cca 15-20 min. Nohy byvaji vzdycky tuzsi, ty moc nedavam. Mlade plodnice jsou mekke za par minut.
Vladkka
(upraveno)
29. 12. 2017, 13:30
Hlívu vaříte 4 hodiny v tlakovém hrnci ? Čtu to dobře ? Proboha proč ?
makama1
(upraveno)
28. 12. 2017, 11:48
Není tam chyba?Opravdu vaříte 4 hodiny v papiňáku?
Etelaj
(upraveno)
30. 12. 2017, 16:17
@makama1
Opravdu hlívu vařím 4 hodiny, je to dost tuhá houba, není tak měkká jako žampiony. Kdyby se restovala, bylo by to asi rychlejší, při restování je vyšší teplota. Ještě jsem hlívu do této polévky nerestovala. Když dělám žampionovou houbovou polévku s bramborem, tak žampiony restuji a je to rychle.