Zobrazit přihlášovací formulář
ZELENINOVÁ JÍDLA
VÝBORNÝ LEHKÝ SALÁT Z BRAMBOR A ZELENINY

VÝBORNÝ LEHKÝ SALÁT Z BRAMBOR A ZELENINY

Potřebné ingredience

Brambory, vejce, konzervovaná červená řepa, rajčata, plus další zelenina, co máte doma, výborná je mrkev (uvařená), fazolové lusky (konzervované nebo povařené), olivy nebo jiná zelenina, olivový olej, sůl

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kusy (žádné malé kostičky, prostě asi jako sousto) a uvaříme ve vodě doměkka. Vejce uvaříme natvrdo. Brambory smícháme s uvařenými na kusy…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety s omáčkou z loupaných rajčat - SKVĚLÉ!

Špagety s omáčkou z loupaných rajčat - SKVĚLÉ!

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby:
1 konzerva krájených loupaných rajčat
1 středně velká cibule
cca 2-3 čajové lžičky pasty z paprik a lilků (sklenička od firmy SACLA, lze koupit běžně v super-,hypermarketech, stojí cca 40-50 Kč a vydrží dlouho)
sůl, cukr, sušené oregáno (nebo bazalka), olej
špagety
parmezán (nebo Grana Padano nebo Gran Moravia)

Postup přípravy

Na oleji chvíli restujeme nakrájenou cibulku, poté přidáme rajčata z konzervy a trošku vody a pod pokličkou dusíme cca 20 minut, až se rajčata jakoby rozvařují na omáčku (kousky…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Smažené sardinky

Smažené sardinky

Potřebné ingredience

chlazené sardinky, rajčatový protlak, česnek, hladká mouka, olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Sardinkám odstraníme hlavu a tím vytáhneme i vnitřnosti, důkladně omyjeme. Pokud máme malé sardinky, lze s hlavou vytáhnout i páteř, jinak necháme. Sardinky otevřeme a máme jakási…

Zobrazit více...

Kategorie