Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Špagety s omáčkou z loupaných rajčat - SKVĚLÉ!

0.0
Špagety s omáčkou z loupaných rajčat - SKVĚLÉ!

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby:
1 konzerva krájených loupaných rajčat
1 středně velká cibule
cca 2-3 čajové lžičky pasty z paprik a lilků (sklenička od firmy SACLA, lze koupit běžně v super-,hypermarketech, stojí cca 40-50 Kč a vydrží dlouho)
sůl, cukr, sušené oregáno (nebo bazalka), olej
špagety
parmezán (nebo Grana Padano nebo Gran Moravia)

Postup přípravy

Na oleji chvíli restujeme nakrájenou cibulku, poté přidáme rajčata z konzervy a trošku vody a pod pokličkou dusíme cca 20 minut, až se rajčata jakoby rozvařují na omáčku (kousky budou). Poté přidáme trochu cukru (asi tak 1 polévkovou lžíci), trochu soli, oregána a ještě chvíli dusíme. Poté přidáme trochu pasty z paprik a lilků, ta dá omáčce úžasnou chuť.
Omáčku dáme na uvařené těstoviny a posypeme nejlépe hoblinkami parmezánu. (Prosím, moc se přimlouvám za kvalitní sýr, vím, že je drahý, ale nepotřebujete ho zdaleka tolik jako např. eidamu. Jestli máte jenom eidam, tak ho raději nedávejte a užijte si omáčky s těstovinami jen tak.)
Tip1: Do hotové omáčky dejte konzervovaného tuňáka. Pak už sýr ani nepotřebujete.
Tip2: Do cibulového základu je možné dát nakrájenou cuketu a pak pokračovat dle receptu.
Tip3: Do omáčky můžeme přihodit pár černých oliv.
Tip pro opravdu zaměstnané maminky: Vynechte cibuli a prostě vyklopte rajčata do hrnce. Poté pokračujte dle receptu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie