Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezlepková dieta

Přidat recept
BEZLEPKOVÁ DIETA
Fíkové a datlové  pralinky

Fíkové a datlové pralinky

Potřebné ingredience

200g mandlí, 200g sušených fíku a 200g datlí bez becek

Postup přípravy

Naprosto jednoduchý a rychlý recept na cukrovíčko. Nastrouháme mandle, pomeleme na masovém mlýnku nebo mixéru datle a fíky, každé zvlášť. Smícháme datle s polovinou mandlí a fíky…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
ŠNECI S MÁKEM A JABLKY

ŠNECI S MÁKEM A JABLKY

Potřebné ingredience

Objevila jsem supr recept v albert. časopise a vyzkoušela z bezl. mouky. Trochu jsem poupravila a byl supr :-) Těsto: 200g rýžové polohr. mouky a 200g mouky mantler, 2 lžičky kypř. prášku, 100g cukru, 1 vanil. cukr, 200g polot. tvarohu, 6 lžic mléka, 1 vejce + na potření, 8 lžic oleje. Náplň: 4 větší jablka, 1/2 lžičky skořice, 120g mlet. máku /měla jsem méně-přidala jsem kokos/ 100g bezl. piškotů, rozinky, 1 vejce a 2 lžice medu nebo trochu cukru.

Postup přípravy

Oloupaná jablka nakrájíme na kousky a se skořicí lehce svaříme v 250ml vody, scedit a nechat okapat. Do vody z jablíček vmícháme mák a rozdrcené piškoty, přivedeme k varu a…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
JABLEČNÝ ŠTRŮDL Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

JABLEČNÝ ŠTRŮDL Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

Potřebné ingredience

250g bezlepkové mouky (dělala jsem z PROMIX UNI), 1 lžička kypř. prášku, 150g másla (hera), 2 vejce a vejce na potření, sůl. 100g měkkého tvarohu. Náplň - 800g jablek, cukr rozinky skořice

Postup přípravy

Mouku, máslo, vejce, tvaroh, sůl a kypr. prášek smícháme a propracujeme nejlépe el. hnětačem a necháme na chvíli odležet v ledničce. Těsto rozdělíme na 2 půlky a na pomoučeném peč…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Makové koláčky

Makové koláčky

Potřebné ingredience

Dělala jsem z olejového kynutého těsta, které mám v receptech. Vyzkoušela jsem i z jiné mouky, z Promix uni, ale dala jsem ji více asi 430g :-))

Postup přípravy

Byly fakt supr!!!!

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
KYNUTÁ PLETENÁ VÁNOČKA - BEZLEPKOVÁ

KYNUTÁ PLETENÁ VÁNOČKA - BEZLEPKOVÁ

Potřebné ingredience

Pekla jsem poprvé :-)Udělaná z olejového kynutého těsta, které mám v receptech :-) Přidala jsem více cukru, rozinky...podle receptu se má ještě přidat šťáva z půlky citronu. Nedávala jsem ...nesmím citrusy :-( Těsto jsem nechala kynout v pekárně asi 25 min a pak s ním tvořila. Dobře se s ním pracuje, nelepí... Za chvilku byla vánočka spletená...

Postup přípravy

Nechala jsem kynout v troubě na 40 st a pak pekla asi 25-30 min na 170 st. Vánočka se měla péct hodinu ve formě / podle původního receptu /, ale po 25 min mi začala tmavnout, tak…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
BEZLEPKOVÉ SLANÉ OLEJOVÉ TĚSTO - SUPR!!!

BEZLEPKOVÉ SLANÉ OLEJOVÉ TĚSTO - SUPR!!!

Potřebné ingredience

Napadlo mě, že olejové kynuté těsto, které mám v receptech udělám na slaný způsob a povedlo se. Dejte jen lžíci cukru a více soli asi 2 malé lžičky.Nenechávejte těsto nakynout, jen jsem nechala 15 min odpočinout. Když budete těsto brát z pekárny, tak se bude o trošku více lepit než těsto sladké, ale je třeba jen více pomoučit ruce. Udělala jsem pečivo ve tvaru preclíku a pletýnky, potřela bílkem a nechala až nyní pořádně nakynout. Pekla jsem na 180 st. Jsou výborné, nadýchané a chutnají tak trošku jako loupáky...příjemná změna....tak at se povedou !!!

BEZLEPKOVÁ DIETA
DOKONALÉ BEZLEPKOVÉ HRABĚNČINY ŘEZY

DOKONALÉ BEZLEPKOVÉ HRABĚNČINY ŘEZY

Potřebné ingredience

450g, mouky mantler / z jiné jsem nezkoušela/,4 vejce, 270 g cukru /používám třtinový/, 1/2 kypřícího prášku do peč. Oetker, 250g hery, vanilkový cukr, 1 kg strouhaných jablek, skořice, špetka soli

Postup přípravy

Naprosto skvělá ňamka. Neváhejte a vyzkoušejte :-) Takže z mouky, soli, žloutků, 120g cukru, tuku a kypř. prášku uděláme těsto. S těstem z mantlera se supr pracuje. Hroudečku…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
BEZLEPKOVÉ BANÁNOVOBORŮVKOVÉ NEJEN MUFINKY

BEZLEPKOVÉ BANÁNOVOBORŮVKOVÉ NEJEN MUFINKY

Potřebné ingredience

200g mouky mantler, 120g cukru /dávám třtinový/, 2 vejce, 80 ml mléka, 60 ml oleje, 1/2 balíčku kypř. prášku Oetker, 1 větší banán a borůvky

Postup přípravy

Mufinky jsou výborné, banán jim dodá vláčnost a jsou okamžitě pryč. Cukr vyšleháme s vejci do pěny. Přidáme mléko, olej, kypř, prášek, mouku a zamícháme. Pak přidáme lehce…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
BEZLEPKOVÉ PLNĚNÉ ROHLÍČKY, KOBLIHY A ŠNEČCI

BEZLEPKOVÉ PLNĚNÉ ROHLÍČKY, KOBLIHY A ŠNEČCI

Potřebné ingredience

Vše z kynutého olejového těsta, které mám v receptech. Těsto jsem nechala 30-45 min vykynout a pak jsem tvořila :-)

Postup přípravy

Těsto jsem rozdělila na dvě části. Z první jsem udělala plněné rohlíčky jablkem, jsou nejlepší, vláčné. Postup v obrázkovém postupu :-)Vyšlo 16 ks. Druhou část těsta jsem vyválela…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové kynuté, olejové těsto

Bezlepkové kynuté, olejové těsto

Potřebné ingredience

Konečně jsem našla kynuté těsto se kterým jsem maximálně spokojená, je to olejové těsto. Nabízím dvě varianty receptů, jedno z nouky mantlér a druhé z mouky Jizerka. Možná znáte, možná ne :-) Mám odzkoušené na makovém zatočeném závinu, makových hřebenech, makových pletýnkách /, Honzíkových buchtách, koláčích i smažených vdolkách, ale těsto na vdolky jen 2 lžíce oleje :-). Dnes jsem dělala jablkový překládaný závin a pečené koblihy plněné jablkem. Vše naprosto supr. S těstem se dobře pracuje a je chutné. Ruce a pečící papír na kterém "tvoříte" mějte vždy dobře pomoučené. Budeme potřebovat : 250 ml mléka, 9 kostek nebo lžiček cukru, 3 žloutky, 1 dc oleje, špetka soli, 1/2 kostky droždí, 400 g mouky Mantler. Těsto z Jizerky : 500g Jizerky, 250ml mléka, 80g cukru, 1 dc oleje, větší půlka čerstvého droždí, 1 vejce.

Postup přípravy

Vše dám do pekárny a nechám půl hodiny vymíchat. Pak hned dám na pomoučený pečící papír, rozdělím na dvě půlky. Těsto vyjde na dva velké záviny. Jednu polovinu jsem vyválela asi…

Zobrazit více...

Kategorie