Olejová bábovka z celých vajec
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, špetka soli, tuk a strouhanka na vymazání a vysypání formy
Postup přípravy
Polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva masypeme do mísy, přilijeme mléko a olej, přidáme vejce a špetku soli. Vše řádně promícháme a vypracujeme těsto, které vlijeme do tukem…
Vepřové koleno
Potřebné ingredience
Vepřové koleno, cibule, kmín, sůl, česnek, kysané zelí
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme a dáme do pekáčku (na jedno koleno dávám 2 střední) - 1/2 z celého množství. Česnek nakrájíme nadrobno. Vepřové koleno nakrojíme, nasolíme, počesnekujeme a i do…
Vánočka
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky, 3dkg droždí, 8 dkg cukru, 10 dkg másla, 2 žloutky, 5 g soli, citronová kura, 6 dkg rozinek, lžička prášku do pečiva,3/16 mléka (necelé 250 ml) 1 vejce na potření
Přísady jsou na 1 vánočku
Střecha z Be-be sušenek
Potřebné ingredience
1 balíček světlých a 1 balíček kakaových Be-be sušenek, 500 g tvarohu, 150 g mletéo cukru (15 lžic), 200 g másla, 2- banány, trochu rumu
Postup přípravy
Utřeme máslo s cukrem, tvarohem a ochutíme rumem. Na alobal naskládáme jako šachovnici Be-be sušenky 3 řady po 7 kusech (střídáme světlou a tmavou barvu). Potřeme polovinou…
Borůvkové tiramisu
Potřebné ingredience
2 balíčky dětských piškot, 2 velké (400g) bílé jogurty, borůvková marmeláda.
Postup přípravy
Do dortové formy naskládáme vrstvu piškot, na ty nalijeme vrstvu jogurtu, tu potřeme marmeládou, opět naskládáme piškoty a postup zopakujeme a nakonec naskládáme poslední vrstvu…
Barevné maso
Potřebné ingredience
3 kuřecí řízky, pórek, 3 mrkve, arašídy, sojová omáčka, směs koření na čínu nebo kuře orient, ananas, olej,škrob
Postup přípravy
maso nakrájíme na kostičky a pokapeme sojovou omáčkou. Promícháme s kořením. Mrkev nastrouháme nahrubo a pórek nakrájíme na kolečka. Na rozehřátém oleji nejdříve krátce opečeme…
Květáková poleévka
Potřebné ingredience
400 g květáku, 1 1/4 l vody, 40 g tuku, 40 g hladké mouky,1/2 masoxu, špetka mušk.květu, sůl,petrželka, žemle, tuk na osmažení
Postup přípravy
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji prochladlým vývarem z květáku, dobře našleháme a vaříme 3/4 hodiny…