Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
>>> Rajská omáčka (nenáročná)

>>> Rajská omáčka (nenáročná)

Potřebné ingredience

** 1/2cibule ** 5hřebíčků ** 3 celé nové koření ** 1celá skořice ** 1 větší rajský protlak ** cukr moučka ** sůl ** máslo+hl.mouka na zásmažku (trošku mléka nebo smetany)

Postup přípravy

V malém kastrolku asi ve 2,5dcl vody si uvaříme "vývar" z cibule i se slupkou, hřebíčků, nového koření a skořice. Povaříme 5-7min. a dáme stranou. V hrnci si uděláme z…

Zobrazit více...
OMÁČKY
>>> Koprová omáčka (velmi rychlá a také velmi chutná)

>>> Koprová omáčka (velmi rychlá a také velmi chutná)

Potřebné ingredience

** asi 3dcl vody ** 1/2l mléka ** 1 smetana ke šlehání ** kopr ** 1 vejce(pouze žloutek) ** polo.mouka ** kopr ** sůl ** ocet **

Postup přípravy

Do hrnce si dáme vodu s mlékem nebo pouze mléko, troškou soli a necháme zevřít. Přidáme kopr (buď sterilizovaný nebo ze zahrádky na velmi jemno nakrátý) a krátce povařime. POZOR:…

Zobrazit více...
OMÁČKY
>>> Houbová omáčka (ze sušených hub nebo ze žampiónu) s vařeným vejcem

>>> Houbová omáčka (ze sušených hub nebo ze žampiónu)…

Potřebné ingredience

houby sušené nebo žampióny ** 1/4 cibule ** 3 kuličky nového koření ** 3 kuličky pepře celého ** drcený kmín ** mléko ** zakysaná smetana (bílý jogurt, šlehačka...) ** máslo ** polo.mouka ** ocet

Postup přípravy

Pokud použijeme sušené houby, ty si namočíme tak půl hodiny předem. Pokud chceme "žampiónovou omáčku" - žampióny očistíme a nakrájíme.
Na rozehřáté máslo dáme jemně…

Zobrazit více...
OMÁČKY
>>> Kuřecí na paprice (na smetaně) s houskovým knedlíkem (i s pečeným králíkem)

>>> Kuřecí na paprice (na smetaně) s houskovým…

Potřebné ingredience

1 cibule, anglická slanina, máslo, červená paprika (sladká) polo. mouka, šlehačka (31%), mléko, sůl, podravka, 1-2 ČL octu. Maso: dnes byly kuřecí prsíčka nakráté na nudličky (někdy to míváme s pečeným králíkem)

Postup přípravy

Na másle krátce orestuji na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, poté k ní přidám najemno nakrájenou cibuli a restuji. Až je cibulka jemně osmažená (nemusí být úplně dozlata)…

Zobrazit více...

Kategorie