Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

>>> Kuřecí na paprice (na smetaně) s houskovým knedlíkem (i s pečeným králíkem)

0.0
>>> Kuřecí na paprice (na smetaně) s houskovým knedlíkem (i s pečeným králíkem)

Potřebné ingredience

1 cibule, anglická slanina, máslo, červená paprika (sladká) polo. mouka, šlehačka (31%), mléko, sůl, podravka, 1-2 ČL octu. Maso: dnes byly kuřecí prsíčka nakráté na nudličky (někdy to míváme s pečeným králíkem)

Postup přípravy

Na másle krátce orestuji na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, poté k ní přidám najemno nakrájenou cibuli a restuji. Až je cibulka jemně osmažená (nemusí být úplně dozlata) dám 1-1,5 ČL sladké papriky a velmi krátce (max 5sekund) osmažím (déle by paprika zhořkla) a ihned zaleju 2dcl vody. Když voda začne vřít zaleju mlékem a také půlkou šlehačky. Zbylou půku použiji na záklechtku - přidám polo.mouku a řádně rozmícháme ať nemáme hrudky. Jakmile mléko vře - zahustíme omáčku - lijeme velmi pomalu. Někdy se mi stane, že udělám slabou záklechtku a omáčka ji řidká. Nic se neděje. V tomto případě si odeberu omáčku do hrníčku (asi půlku hrníčku) a nechám vychladnout. Opět udělám záklechtku a přidám do omáčky... Hotovou omáčku dochutíme solí, podravkou a octem(po trošce, ať nemáme omáčku kyselou.Raději vždy zkusit a popř. dochucovat) Ke zjemnění omáčky nechám volně rozpustit lžičku másla na omáčce, pak zamíchám....A je hotovo. Omáčka není složitá a je do 30min. hotová !!!!
Co se týče masa tak dnes jsem udělala z kuřecích prsíček nudličky, které jsem jen osolila, přidala podravku, červenou papriku, majoránku a osmažila jemně na oleji. (maso si připravuji během vaření omáčky).
Pak už jen podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Já k tomu miluji sterilizovaný okurek :-)

*** anglická slanina s cibulí restovaná na másle ***

*** základ zaletý vodou ***

*** hotová omáčka ***

*** připravené kuřecí maso ke smažení ***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie