Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem

0.0
Křenová omáčka s uzeným masem a knedlíkem

Potřebné ingredience

Uzené maso (nejlépe krkovička), 5 - 10 kuliček černého pepře, houskový knedlík
cca 2 dcl vody, 1/2 l mléka, 1 smetana (nebo šlehačka), dvě lžíce hl. mouky, kousek másla, dvě lžíce strouhaného čerstvého (nebo mraženého) křenu, cukr, sůl, ocet dle chuti

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme s celým černým pepřem (vaříme asi 1 hodinu). Vývar pak můžeme použít jako polévku (my jíme s nudlemi a trochou mléka).
Omáčka: vodu přivedeme k varu, přimícháme mléko, v němž jsme rozmíchali mouku a důkladně stále mícháme - přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání asi 10 minut. Pak přilijeme smetanu, ochutíme cukrem a solí a opět přivedeme k varu a chvilku povaříme. Stále mícháme - rychle se připaluje. Pak přidáme křen a máslo na zjemnění chuti. Dochutíme octem, cukrem a solí - omáčka má mít jemně sladkokyselou chuť - stejně jako koprovka. Po přidání křenu již nevaříme.
Knedlík obvyklým způsobem prohřejeme, naservírujeme na talíř spolu s uzeným a přelijeme omáčkou. Přeji dobrou chuť :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lollipops 4. 1. 2012, 17:07
Moje premiéra omáčky, vybrala jsem si tento recept a jediná změna byla že jsem místo vody použila vývar z uzené krkovičky a křen jsem měla jen ve skleničce, ale povedla se (Y) :-) (Y)
Bobina75 5. 1. 2013, 8:40
@Lollipops Jsem ráda, že se omáčka povedla a že chutnala :-)
missa 2. 1. 2009, 11:01
snad se mi povede ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie