ŠVESTKOVÁ OMÁČKA, vařená uzená krkovice a bramborové knedlíky

Potřebné ingredience
1 litr studené vody, , 5-6 kostek cukru, asi 1 lžičku soli, podle toho jak solíte, 1 lžička skořice, 2 lžíce oleje a 2 lžíce hladké mouky, 6 až 8 lžic švestkových povidel. Čtvereček 3x3 cm dobře omyté citronové kůry - nemusí být, to jenom pro mlsné gurmánské jazýčky. Na posypání - mandlové lupínky.
Postup přípravy
Než se pustím do omáčky, dám do tlakáče vařit uzenou krkovici a připravím si knedlíky.

Recept na bramborové knedlíky mám tady v albíčku, nebo si uvařte vaše dobré osvědčené.

Na omáčku můžete použít studený vývar z krkovice, nebo z něj udělejte polévku, třeba zelňačku a jako příloha jsou vynikající také houskové knedlíky, bramborové krokety, nebo je omáčka výborná na škubánky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


































































