Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

jatrova omačka + domaci knedlíky

0.0
jatrova omačka + domaci knedlíky

Potřebné ingredience

1 vetší cibule,majoranka,slanina,sul,pepř,jeden masox
jatra vepřová,gulašove koření,kmín mletý.
Na knedliky:1 vajičko,250g polohrube mouky ,sul.25g droždi+100ml mleka na kvasek
1 rohlik na kostičky

Postup přípravy

cibulku osmahneme na oleji a slanině,pak přidame jatra a posmažime zalijeme mirně vodou a přidame kořeni,pepř,majoranku,gulašove koření,masox a mletý kmin.Podlijeme a vařime doměkka ja to dělam v papinaku je to rychle a dřive mekke.Nakonec přisolíme a zahustíme.Podavame s knedliky
Knedliky:do misy si dame mouku,1 vajičko, špetka soli a přidame vykynuly kvasek,vše zapracujeme v tak aby se nelepilo a přidame 1 rohlik nakrajeny na kostičky.Nechame tak 1 hod kynout,pak vařime nebo na paře jako ja:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Leica 13. 12. 2009, 23:24
Dneska jsem uvařila k obědu a všem moc chutnalo!!! ;-) (pl) (zajic)
julous 16. 4. 2008, 13:27
Tak sem delala domaci knedlik a uvitala bych,kdyby bylo lepe popsano jak se pozna vykynuly kvasek a jak dlouho varit ve vode a nebo v pare. Jinac priste skusim vice osolit a nebo myslim,ze by se tam dali i zamichat nejake bylinky,nebo i spek,slaninku tak neco.. No kdyz uz se s tim clovek pipla,at to za to stoji :-) Lucie

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie