Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 72 návštěvníků)

>>> Koprová omáčka (velmi rychlá a také velmi chutná)

0.0
>>> Koprová omáčka (velmi rychlá a také velmi chutná)

Potřebné ingredience

** asi 3dcl vody ** 1/2l mléka ** 1 smetana ke šlehání ** kopr ** 1 vejce(pouze žloutek) ** polo.mouka ** kopr ** sůl ** ocet **

Postup přípravy

Do hrnce si dáme vodu s mlékem nebo pouze mléko, troškou soli a necháme zevřít. Přidáme kopr (buď sterilizovaný nebo ze zahrádky na velmi jemno nakrátý) a krátce povařime. POZOR: Pro ty, kteří používají jen sterilizovaný kopr, je lepší ho dát přímo do studeného mléka pak se nezdrcne!!!!
Z 3/4 smetany a polo.mouky si uděláme hustější jížku, vlejeme pomalu do omáčky a za stáleho míchání povaříme, aby se nám neudělaly hrudky. Do zbytku šlehačky dáme žloutek a řádne promícháme, poté vlejeme do omáčky. Max. 1min povaříme. Pak už jen dochucujeme solí, octem...
Jako příloha vařené brambory + vajíčko nebo uvařené hov.maso. (pokud máte vývar z hov. masa k omáčce dáte ho místo vody, který je v základu). Ingredience (kromě smetany a žloutku) si upravte podle počtu strávníků.... (toto je na 3 -4 strávníky)

Příště dodám lepší foto. Nestačila jsem nafotit na talíři. Děti už se nemohly dočkat... :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Karrrinka 11. 12. 2016, 11:57
+o(
Zrušený účet 13. 10. 2016, 12:43
(Y) dneska jsem vyzkoušela... paráda... |:o)
evelina82 27. 7. 2016, 10:33
Mooc dobrá a rychlá supeeer (Y) (clamp) (Y) (Y)
Kristuli 31. 3. 2015, 12:44
Výýýýborná!!! (Y) (Y) (Y) (Y)Povedla se :-$ :-) :-$
kvítečko 12. 3. 2014, 13:43
máme rádi (Y)
Zuzka 12. 3. 2014, 11:34
(Y) (Y) (Y) výborná (Y)
Atuna 24. 2. 2014, 21:51
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
maxanda 8. 2. 2013, 18:30
Děkuji za recept :-) Omáčka se povedla na 1* , moc jsme si pochutnali (Y)
veronininka 25. 5. 2012, 12:12
Tak jsem ji dělala prvně v životě, podle Vás a je fakt dobrá (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) S hrdostí ji jdu nandávat na talíře |:o) |:o) |:o)
lakak 13. 3. 2012, 9:43
povedla se,pochutnali jsme si (Y) (Y)
Zuzka H. 5. 7. 2011, 15:23
Super recept! Manžel si moc pochvaloval (clamp) |:o)
Katy 8. 7. 2011, 23:46
@Zuzka H. jeeee, děkuji za pochvalu od vašeho manžela :-) :-) :-) (F) (F) (F)
monako3 16. 5. 2011, 21:24
A pomohlo by, kdyby tam dala hned tenstrelizovaný kopr než to začne vřit?
Katy 16. 5. 2011, 22:03
@monako3 Jejda Moni, tak v tom vám neporadím. Já mám doma na mražáku domácí a ke koprovce přidám tak 1 lžíci sterilizovaného (kvůli chuti). Nikdy se mi nestalo, že by se zdrcnul.
monako3 17. 5. 2011, 12:11
@Katy Jen jsem měla půlku smetany, protože mi zbytek vylil syn :´( ,-)
monako3 17. 5. 2011, 12:10
@Katy tak jsem to zkusila tak jak jsem psala, že jsem zamíchala kopr, ještě za studena a pak nechala vařit a nezdrclo se a měla jsem kopr ve skleničce :-)...za chvíli budeme jíst tak děkuji moc za recept :-)
Katy 17. 5. 2011, 21:53
@monako3 Tak to je fajn, že to dobře dopadlo a snad vám chutnalo. Dám to tedy do receptu jako cenou radu. Děkuji. :-$ :-$
monako3 17. 5. 2011, 22:00
@Katy Byla výborna, už mi zbylo jen pro malého na zítřek (Y) (Y)
lenoska 27. 3. 2011, 13:53
pokud dáváte studený ocet zdrcne se vám vždycky.....
Katy 29. 3. 2011, 10:21
@lenoska ahaaaa *-) *-) *-) děkuji (flower) (flower)
PETROB 28. 3. 2011, 22:12
@lenoska To vím,ale ocet jsem tam ještě nedala jen ten kopr do mléka a zdrclo se to
PETROB 25. 3. 2011, 17:36
Tak jsem ji právě udělala,ale zdrcla se :-(
HEURVAUR 23. 6. 2011, 14:47
@PETROB Pokud nalejete do omáčky studený ocet, nebo sterilovaný kopr, může se vám srazit. Doporučuji ocet převařit a opatrně lít do omáčky za stálého míchání. Sterilovaný kopr dávám také a zatím se omáčka nesrazila. Je pravda, že ho přidávám do omáčky až ke konci a už dlouho nevařím.
Katy 26. 3. 2011, 9:39
@PETROB To opravdu ale nevím holky, kde děláte chybu. Moc mě to mrzí. Jste asi třetí. Mě se to nikdy nestalo!!!! Do smetany ke šlehání dám mouku, řádně rozmíchám švrdlákem do hladka a pomalinku opravdu pomalu leju do omáčky (na mírném plameni) a při letí stále míchám!!!! :´( :´( :´( Pokud jste použila zakys.smetanu tak tam bude asi zádrhel. S ní mi to kdysi dávno taky udělalo. Komu se povedla, ten si jí jen chválí.
PETROB 26. 3. 2011, 11:03
@Katy Já to dělala přesně podle receptu,ale když jsem tam dala ten sterilovaný kopr zdrclo se to.Možná kdyby byl čerstvý,nestalo by se to :-(Kysanou smetanu nedávám,dala jsem šlehačku s moukou a ani žmoleček se neudělal.
maya.jpg 23. 6. 2011, 13:30
@PETROB Určitě záleží na druhu sterilovaného kopru, pokud dáte ten kde je víc octa, zdrcne se vždycky. Takže nejlíp ze zahrádky, nebo koupím, scedím, nechám okapat, uvařím, po uvaření do hotového naliju ten nálev!!
Katy 27. 3. 2011, 13:39
@PETROB Petři, ale já také dávám sterilizovaný kopr. Je pravda, že ho dám asi jen 2čajové lžičky (kvůli nálevu ať je omáčka kyselejší) a pak dosypu koprem ze zahrádky, který mám na mražáku. Tak jesli potom větší množství toho sterilizovaného kopru udělá takovou neplechu??? *-) *-) *-) Mrzí mě to. :´( :´(
lejlaaaa 21. 1. 2011, 19:09
Mňam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) díky za recept |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (zajic)
Katy 22. 1. 2011, 15:56
@lejlaaaa Děkuji. Mám radost, že vám chutnala :-) :-) :-)
zuzka84 19. 1. 2011, 10:43
Mě se také zdrcla , nejspíše tam dáváte čerstvý kopr, sterilovaný se v horkém mléce prostě srazí
Katy 20. 1. 2011, 11:28
@zuzka84 Dávám obojí, trošku sterilizovaného (kvůli jeho nálevu) a trošku čerstvého jak je uvedeno v receptu. Tak to fakt nechápu. Použila jste smetanu ke šlehání??? Psala jsem, že mě se to kdysi stalo se zakysanou smetanou. Jinak záklechtka se musí lét pomalu a hlavně přitom míchat.... Jinak už fakt nevím, kde se dělá chyba...
Helen Harper 8. 1. 2011, 12:03
Bohužel mě se zdrcla :-(
Katy 9. 1. 2011, 14:39
@Helen Harper Jejda, tak to mě mrzí. Mě se to ještě nestalo. Měla jste dobře rozmíchanou mouku? A lela jste záklechtku pomalu do omáčky? Vzpomínám si, že se mi to kdysi vlastně stalo, když jsem použila zakys.smetnu. Co používám smetanu ke šlehání tak se to nestalo.
natynka.z 30. 9. 2010, 11:51
Kateřinko, děkuju za velice rychlý a jednoduchý recept. (Y) (Y) Omáčka je vynikající a zvládnou to i začátečníci, jako jsem já. ,-) (radost) (radost) (radost)
Katy 30. 9. 2010, 16:56
@natynka.z Jituš, děkuji moc, že jste napsala. Velice mě těší, že vám omáčka chutnala a hlavně, že se podařila. Mrkněte i na mé další recepty. Nejsem profík, takže u mě najdete jen jednoduché recepty. (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) Krásný den, Katka (F) (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie