(recept
si oblíbilo 72 návštěvníků)
>>> Koprová omáčka (velmi rychlá a také velmi chutná)

Potřebné ingredience
** asi 3dcl vody ** 1/2l mléka ** 1 smetana ke šlehání ** kopr ** 1 vejce(pouze žloutek) ** polo.mouka ** kopr ** sůl ** ocet **
Postup přípravy
Do hrnce si dáme vodu s mlékem nebo pouze mléko, troškou soli a necháme zevřít. Přidáme kopr (buď sterilizovaný nebo ze zahrádky na velmi jemno nakrátý) a krátce povařime. POZOR: Pro ty, kteří používají jen sterilizovaný kopr, je lepší ho dát přímo do studeného mléka pak se nezdrcne!!!!
Z 3/4 smetany a polo.mouky si uděláme hustější jížku, vlejeme pomalu do omáčky a za stáleho míchání povaříme, aby se nám neudělaly hrudky. Do zbytku šlehačky dáme žloutek a řádne promícháme, poté vlejeme do omáčky. Max. 1min povaříme. Pak už jen dochucujeme solí, octem...
Jako příloha vařené brambory + vajíčko nebo uvařené hov.maso. (pokud máte vývar z hov. masa k omáčce dáte ho místo vody, který je v základu). Ingredience (kromě smetany a žloutku) si upravte podle počtu strávníků.... (toto je na 3 -4 strávníky)
Příště dodám lepší foto. Nestačila jsem nafotit na talíři. Děti už se nemohly dočkat... :-)))
Z 3/4 smetany a polo.mouky si uděláme hustější jížku, vlejeme pomalu do omáčky a za stáleho míchání povaříme, aby se nám neudělaly hrudky. Do zbytku šlehačky dáme žloutek a řádne promícháme, poté vlejeme do omáčky. Max. 1min povaříme. Pak už jen dochucujeme solí, octem...
Jako příloha vařené brambory + vajíčko nebo uvařené hov.maso. (pokud máte vývar z hov. masa k omáčce dáte ho místo vody, který je v základu). Ingredience (kromě smetany a žloutku) si upravte podle počtu strávníků.... (toto je na 3 -4 strávníky)
Příště dodám lepší foto. Nestačila jsem nafotit na talíři. Děti už se nemohly dočkat... :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Karrrinka
(upraveno)
11. 12. 2016, 11:57

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
13. 10. 2016, 12:43


nahlásit
evelina82
(upraveno)
27. 7. 2016, 10:33
Mooc dobrá a rychlá supeeer




nahlásit

Kristuli
(upraveno)
31. 3. 2015, 12:44
Výýýýborná!!!
Povedla se







nahlásit

kvítečko
(upraveno)
12. 3. 2014, 13:43
máme rádi

nahlásit

Zuzka
(upraveno)
12. 3. 2014, 11:34




nahlásit

Atuna
(upraveno)
24. 2. 2014, 21:51




nahlásit

maxanda
(upraveno)
8. 2. 2013, 18:30
Děkuji za recept
Omáčka se povedla na 1* , moc jsme si pochutnali


nahlásit

veronininka
(upraveno)
25. 5. 2012, 12:12
Tak jsem ji dělala prvně v životě, podle Vás a je fakt dobrá
S hrdostí ji jdu nandávat na talíře













nahlásit

lakak
(upraveno)
13. 3. 2012, 9:43
povedla se,pochutnali jsme si


nahlásit

Zuzka H.
(upraveno)
5. 7. 2011, 15:23
Super recept! Manžel si moc pochvaloval


nahlásit

Katy
(upraveno)
8. 7. 2011, 23:46
@Zuzka H.
jeeee, děkuji za pochvalu od vašeho manžela






nahlásit
monako3
(upraveno)
16. 5. 2011, 21:24
A pomohlo by, kdyby tam dala hned tenstrelizovaný kopr než to začne vřit?
nahlásit

Katy
(upraveno)
16. 5. 2011, 22:03
@monako3
Jejda Moni, tak v tom vám neporadím. Já mám doma na mražáku domácí a ke koprovce přidám tak 1 lžíci sterilizovaného (kvůli chuti). Nikdy se mi nestalo, že by se zdrcnul.
nahlásit
monako3
(upraveno)
17. 5. 2011, 12:11
@Katy
Jen jsem měla půlku smetany, protože mi zbytek vylil syn


nahlásit
monako3
(upraveno)
17. 5. 2011, 12:10
@Katy
tak jsem to zkusila tak jak jsem psala, že jsem zamíchala kopr, ještě za studena a pak nechala vařit a nezdrclo se a měla jsem kopr ve skleničce
...za chvíli budeme jíst tak děkuji moc za recept


nahlásit

Katy
(upraveno)
17. 5. 2011, 21:53
@monako3
Tak to je fajn, že to dobře dopadlo a snad vám chutnalo. Dám to tedy do receptu jako cenou radu. Děkuji.


nahlásit
monako3
(upraveno)
17. 5. 2011, 22:00
@Katy
Byla výborna, už mi zbylo jen pro malého na zítřek


nahlásit

lenoska
(upraveno)
27. 3. 2011, 13:53
pokud dáváte studený ocet zdrcne se vám vždycky.....
nahlásit

Katy
(upraveno)
29. 3. 2011, 10:21
@lenoska
ahaaaa
děkuji





nahlásit

PETROB
(upraveno)
28. 3. 2011, 22:12
@lenoska
To vím,ale ocet jsem tam ještě nedala jen ten kopr do mléka a zdrclo se to
nahlásit

PETROB
(upraveno)
25. 3. 2011, 17:36
Tak jsem ji právě udělala,ale zdrcla se

nahlásit
HEURVAUR
(upraveno)
23. 6. 2011, 14:47
@PETROB
Pokud nalejete do omáčky studený ocet, nebo sterilovaný kopr, může se vám srazit. Doporučuji ocet převařit a opatrně lít do omáčky za stálého míchání. Sterilovaný kopr dávám také a zatím se omáčka nesrazila. Je pravda, že ho přidávám do omáčky až ke konci a už dlouho nevařím.
nahlásit

Katy
(upraveno)
26. 3. 2011, 9:39
@PETROB
To opravdu ale nevím holky, kde děláte chybu. Moc mě to mrzí. Jste asi třetí. Mě se to nikdy nestalo!!!! Do smetany ke šlehání dám mouku, řádně rozmíchám švrdlákem do hladka a pomalinku opravdu pomalu leju do omáčky (na mírném plameni) a při letí stále míchám!!!!
Pokud jste použila zakys.smetanu tak tam bude asi zádrhel. S ní mi to kdysi dávno taky udělalo. Komu se povedla, ten si jí jen chválí.



nahlásit

PETROB
(upraveno)
26. 3. 2011, 11:03
@Katy
Já to dělala přesně podle receptu,ale když jsem tam dala ten sterilovaný kopr zdrclo se to.Možná kdyby byl čerstvý,nestalo by se to
Kysanou smetanu nedávám,dala jsem šlehačku s moukou a ani žmoleček se neudělal.

nahlásit

maya.jpg
(upraveno)
23. 6. 2011, 13:30
@PETROB
Určitě záleží na druhu sterilovaného kopru, pokud dáte ten kde je víc octa, zdrcne se vždycky. Takže nejlíp ze zahrádky, nebo koupím, scedím, nechám okapat, uvařím, po uvaření do hotového naliju ten nálev!!
nahlásit

Katy
(upraveno)
27. 3. 2011, 13:39
@PETROB
Petři, ale já také dávám sterilizovaný kopr. Je pravda, že ho dám asi jen 2čajové lžičky (kvůli nálevu ať je omáčka kyselejší) a pak dosypu koprem ze zahrádky, který mám na mražáku. Tak jesli potom větší množství toho sterilizovaného kopru udělá takovou neplechu???
Mrzí mě to.





nahlásit

lejlaaaa
(upraveno)
21. 1. 2011, 19:09
Mňam
díky za recept












nahlásit

Katy
(upraveno)
22. 1. 2011, 15:56
@lejlaaaa
Děkuji. Mám radost, že vám chutnala



nahlásit

zuzka84
(upraveno)
19. 1. 2011, 10:43
Mě se také zdrcla , nejspíše tam dáváte čerstvý kopr, sterilovaný se v horkém mléce prostě srazí
nahlásit

Katy
(upraveno)
20. 1. 2011, 11:28
@zuzka84
Dávám obojí, trošku sterilizovaného (kvůli jeho nálevu) a trošku čerstvého jak je uvedeno v receptu. Tak to fakt nechápu. Použila jste smetanu ke šlehání??? Psala jsem, že mě se to kdysi stalo se zakysanou smetanou. Jinak záklechtka se musí lét pomalu a hlavně přitom míchat.... Jinak už fakt nevím, kde se dělá chyba...
nahlásit

Helen Harper
(upraveno)
8. 1. 2011, 12:03
Bohužel mě se zdrcla

nahlásit

Katy
(upraveno)
9. 1. 2011, 14:39
@Helen Harper
Jejda, tak to mě mrzí. Mě se to ještě nestalo. Měla jste dobře rozmíchanou mouku? A lela jste záklechtku pomalu do omáčky? Vzpomínám si, že se mi to kdysi vlastně stalo, když jsem použila zakys.smetnu. Co používám smetanu ke šlehání tak se to nestalo.
nahlásit

natynka.z
(upraveno)
30. 9. 2010, 11:51
Kateřinko, děkuju za velice rychlý a jednoduchý recept.
Omáčka je vynikající a zvládnou to i začátečníci, jako jsem já.






nahlásit

Katy
(upraveno)
30. 9. 2010, 16:56
@natynka.z
Jituš, děkuji moc, že jste napsala. Velice mě těší, že vám omáčka chutnala a hlavně, že se podařila. Mrkněte i na mé další recepty. Nejsem profík, takže u mě najdete jen jednoduché recepty.
Krásný den, Katka







nahlásit