Zobrazit přihlášovací formulář
HOVĚZÍ MASO
hovězí nebo divočák na víně

hovězí nebo divočák na víně

Potřebné ingredience

asi 1 kg hovězího masa (nejlepší na tento recept je krk) nebo masa z divočáka, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 3 dcl červeného vína, rajský protlak, 1 litr vývaru, pepř, sůl, jalovec, nové koření, bobkový list, rozmarýn a tymián. Oříšek másla.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky (trochu větší než na guláš) a orestujeme na oleji v rozpálené pánvi, orestované maso přendáme do pekáče
Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborné domácí houstičky

Výborné domácí houstičky

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, dvě vejce, dvě lžíce cukru, kůra z citronu, půl šálku oleje, sůl - kvásek - půl hrníčku mléka, půl kostky kvasnic, lžíce cukru, lžíce mouky...

Postup přípravy

uděláme kvásek: do teplého mléka rozpustíme kvasnice, přidáme lžíci mouky a lžíci cukru... necháme vykynout
mouku, cukr, vejce,olej, trochu soli, citronovou kůru a kvásek dáme…

Zobrazit více...

Kategorie