Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

hovězí nebo divočák na víně

0.0
hovězí nebo divočák na víně

Potřebné ingredience

asi 1 kg hovězího masa (nejlepší na tento recept je krk) nebo masa z divočáka, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 3 dcl červeného vína, rajský protlak, 1 litr vývaru, pepř, sůl, jalovec, nové koření, bobkový list, rozmarýn a tymián. Oříšek másla.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky (trochu větší než na guláš) a orestujeme na oleji v rozpálené pánvi, orestované maso přendáme do pekáče
Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a dáme orestovat do výpeku po masu. Po pár minutách přidáme cibuli a restujeme zeleninu do hněda
Následně přidáme protlak a mícháme dokud se zelenina nevypraží na tuk.
Zalijeme vínem a víno necháme vyvařit (až místo bublání uslyšíme prskání je to ono).
Zeleninovou směsí s vínem přelijeme maso v pekáči a zalijeme vývarem.
Postavíme pekáč na plotýnku, přidáme pár kuliček jalovce, nového koření, 2 bobkové listy, 1 lžičku tymiánu, 1 lžičku jalovce, osolíme a opepříme.
Chviličku vaříme, pak dáme do trouby. Na 140 stupňů asi tři hodiny. Když jsem měla mladou zvěřinu stačili dvě hodiny.
Pak z výpeku vyjmeme maso. Já společně s masem vyndám i pár lžic zeleniny, ale to už je podle toho, kdo jak má rád.
Omáčku propasírujeme, přivedeme k varu a zahustíme oříškem másla. Omáčkou přelijeme maso.
Výborné je to s bramborovou kaší, ale klidně i s chlebem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie