Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Přírodní kuřecí plátek s hořčicovým přelivem

Přírodní kuřecí plátek s hořčicovým přelivem

Potřebné ingredience

2 kuřecí řízky (nebo na osobu jeden řízek :o)) ) olej koření na naložení masa (jaké máte rádi, třeba grilovací, adžika, gyros, duhové kuře...) cca 1 dcl smetany 2 lžičky hořčice - postačí obyčejná, ale pro mlsné jazýčky je možné použít jakoukoli pikantní :o) 1 bílá paprika 1 větší rajské jablíčko sůl a pepř italské bylinky Postup: Kuřecí řízky naklepeme a naložíme do oleje s kořením (dle chuti). Po odležení maso orestujeme. Až je maso hotové, vyjmeme jej z pánve a do výpeku nalijeme smetanu. Necháme chviličku provařit a přidáme horčici a opět provaříme. Bílou papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Rajské jablíčko oloupeme (spaříme horkou vodou a hnedky schladíme) a nakrájíme na menší kousky. Papriku i rajče vložíme do smetanové směsi a necháme provařit. Přeliv můžeme dochutit ještě solí a pepřem, případně italskými bylinkami. Podáváme nejlépe s bramborovými noky, které jsou hotové raz dva:o))) nebo s bramborem... :o). Přeji dobrou chuť:o)

Postup přípravy

Kuřecí řízky naklepeme a naložíme do oleje s kořením (dle chuti). Po odležení maso orestujeme.
Až je maso hotové, vyjmeme jej z pánve a do výpeku nalijeme smetanu. Necháme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí plátek s lečem a nivou

Kuřecí plátek s lečem a nivou

Potřebné ingredience

4 plátky kuřecích prsou, 1 větší sklenička leča, 2,5 dl smetany, 10 dkg Nivy 4 plátky tvrdého sýra, sůl, pepř

Postup přípravy

Postup:
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a narovnáme do pekáčku. Poklademe lečem, posypeme nastrouhanou Nivou a zalijeme smetanou a upečeme. Ke konci pečení poklademe…

Zobrazit více...

Kategorie