Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Přírodní kuřecí plátek s hořčicovým přelivem

0.0
Přírodní kuřecí plátek s hořčicovým přelivem

Potřebné ingredience

2 kuřecí řízky (nebo na osobu jeden řízek :o)) )
olej
koření na naložení masa (jaké máte rádi, třeba grilovací, adžika, gyros, duhové kuře...)
cca 1 dcl smetany
2 lžičky hořčice - postačí obyčejná, ale pro mlsné jazýčky je možné použít jakoukoli pikantní :o)
1 bílá paprika
1 větší rajské jablíčko
sůl a pepř
italské bylinky
Postup:
Kuřecí řízky naklepeme a naložíme do oleje s kořením (dle chuti). Po odležení maso orestujeme.
Až je maso hotové, vyjmeme jej z pánve a do výpeku nalijeme smetanu. Necháme chviličku provařit a přidáme horčici a opět provaříme. Bílou papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Rajské jablíčko oloupeme (spaříme horkou vodou a hnedky schladíme) a nakrájíme na menší kousky. Papriku i rajče vložíme do smetanové směsi a necháme provařit.
Přeliv můžeme dochutit ještě solí a pepřem, případně italskými bylinkami.
Podáváme nejlépe s bramborovými noky, které jsou hotové raz dva:o))) nebo s bramborem... :o).
Přeji dobrou chuť:o)

Postup přípravy

Kuřecí řízky naklepeme a naložíme do oleje s kořením (dle chuti). Po odležení maso orestujeme.
Až je maso hotové, vyjmeme jej z pánve a do výpeku nalijeme smetanu. Necháme chviličku provařit a přidáme horčici a opět provaříme. Bílou papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Rajské jablíčko oloupeme (spaříme horkou vodou a hnedky schladíme) a nakrájíme na menší kousky. Papriku i rajče vložíme do smetanové směsi a necháme provařit.
Přeliv můžeme dochutit ještě solí a pepřem, případně italskými bylinkami.
Podáváme nejlépe s bramborovými noky, nebo s bramborem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie