Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Citronová kuřecí prsa s petrželovým přelivem-děkuji Nikině

0.0
Citronová kuřecí prsa s petrželovým přelivem-děkuji Nikině

Potřebné ingredience

Suroviny: kuřecí prsa dle počtu strávníků hladká mouka citronová šťáva sůl čerstvě mletý pepř olej na potření a na smažení Na přeliv: 0,5l silného kuřecího vývaru citronová tráva cca 2 x 5cm 2 hrsti plocholisté petrželky 250ml smetany na vaření sůl čerstvě mletý pepř případně hladká mouka a máslo na jíšku

Postup přípravy

Postup
1. Prsa omyjeme a rozdělíme na jednotlivé porce. Smícháme si olej s citronovou šťávou v poměru 1:1 a prsa potřeme, necháme odležet.

2. Do vývaru vhodíme citronovou trávu (já ho dělala těsně před přípravou tohoto jídla z 5ti skeletů, nového koření, celého pepře a bobkového listu, takže jsem v něm rovnou trávu vyvařila), dáme na sporák a zredukujeme na cca 2dcl, vlijeme smetanu, znovu zredukujeme, vsypeme nasekanou petrželku - kdo chce, může rozmixovat, já nemixovala - dochutíme solí a pepřem, případně zahustíme.

3. Prsa osolíme, opepříme a obalíme v mouce, přebytečnou oklepeme. Smažíme na pánvi dozlatova. Prsa podáváme přelitá smetanovou směsí
já dělala bez té trávy,nesehnala jsem jí!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie