Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Citrusová kuřecí stehna s olivami-DĚKUJI NIKINĚ

0.0
Citrusová kuřecí stehna s olivami-DĚKUJI NIKINĚ

Potřebné ingredience

Suroviny: 6 kuřecích stehen 1 bio citron 1 pomeranč 3 snítky tymiánu 3 stroužky česneku 5 šalotek 150g černých oliv 1dcl suchého bílého vína kuřecí vývar olivový olej sůl, čerstvě mlětý pepř

Postup přípravy

Postup
1. V misce smícháme cca 8 polévkových lžic olivového oleje, šťávu a kůru z citronu, šťávu z jednoho pomeranče s lístečky tymiánu a najemno nasekaným česnekem.

2. Stehna omyjeme a přelijeme připravenou marinádou. Uložíme na minimálně jednu hodinu do chladu. Po té vytáhneme, stehna vyndáme, osušíme papírovou utěrkou a necháme odpočívat, aby získala pokojovou teplotu. Zbytek marinády uchováme.

3. V pekáčku rozpálíme trochu olivového oleje a stehna na něm postupně osmahneme dozlatova. Vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku vhodíme na céčka nakrájené šalotky a opékáme dozlatova. poté vlijeme víno, úplně odpaříme. Vlijeme vývar a zbytek marinády, promícháme, lehce osolíme. Hladina tekutiny by neměla být příliš vysoká, aby nám stehna neplavala. Stehna též lehce osolíme a opepříme a i se šťávou, kterou pustila vložíme do pekáčku.

4. Pečeme v předehřáté troubě doměkka, nejdřív zakryté, na posledních 20 minut odkryjeme, vsypeme olivy a dopečeme. V průběhu pečení přeléváme vypečenou šťávou, v případě potřeby dolijeme vývar. Podáváme s bramborovou kaší.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie