(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Kuřecí prsa s listovým špenátem a chřestem

Potřebné ingredience
4 kuřecí prsa
listový špenát
jarní cibulka
niva
svazek chřestu
2dcl mléka
olej
česnek
sůl, pepř, steak (kotanyi http://koreni.kotanyi.cz/seznam.phtml?srtid=47&skid=3)
hotová světlá jíška knorr
Postup přípravy
Maso naklepeme na plátky. Posypeme steakovým kořením. Potřeme česnekem. Špenát spaříme ve vroucí vodě, do které přidáme trošku prášku do pečiva. Špenát zůstane krásně zelený. Vodu osolíme. Pak špenát přecedíme (vodu nevyléváme!) prolijeme studenou vodou. Lehce překrájíme a dáme na plátek masa. K tomu přidáme jarní cibulku na maso a kousek nivy. Sepneme párátkem.
Rozpálíme olej. Zprudka opečeme maso ze všech stran. Osolíme, opepříme. Zalijeme tak do půlky závitků vodou ze špenátu.
K masu přidáme zbytek špenátu co nám zbyl, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a můžeme ještě nasypat steak koření a trochu mléka a dusíme.
Chřest si oloupeme, konce ukrojíme, svážeme do svazečku provázkem a dáme do vroucí lehce osolené vody.
Závitky když jsou měkké, tak lehce zahustíme hotovou jíškou, ale ne moc. Aby to byla jen taková šťávička k masu.
Dobrou chuť.
Rozpálíme olej. Zprudka opečeme maso ze všech stran. Osolíme, opepříme. Zalijeme tak do půlky závitků vodou ze špenátu.
K masu přidáme zbytek špenátu co nám zbyl, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a můžeme ještě nasypat steak koření a trochu mléka a dusíme.
Chřest si oloupeme, konce ukrojíme, svážeme do svazečku provázkem a dáme do vroucí lehce osolené vody.
Závitky když jsou měkké, tak lehce zahustíme hotovou jíškou, ale ne moc. Aby to byla jen taková šťávička k masu.
Dobrou chuť.

spaříme špenát

maso rozklepeme a posypeme stekovým kořením

naplníme špenátem, cibulkou, česnekem, nivou a zavineme

zavinuté

dusíme

uvaříme chřest

a můžeme papat :-))
dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlr.Buckova
(upraveno)
12. 2. 2015, 8:05

nahlásit

bubík4
(upraveno)
4. 3. 2015, 13:40
@Vlr.Buckova
děkuji


nahlásit

leni0323
(upraveno)
17. 5. 2008, 12:19
Jani, jak dlouho se vaří chřest?? nikdy jsem ho nedělala ani nejedla a ted je chřestu všude dost, akorát nevím, jak se přesně připravuje. jakou má chuť?? díky moc.

nahlásit

bubík4
(upraveno)
17. 5. 2008, 12:27
@leni0323
CHUŤ SE POPISUJE TĚŽKO....TAKOVÝ JEMŇOUČKÝ...NÁM MOC CHUTNÁ..... A VAŘÍ SE CHVÍLI..... MRKNĚTE NAwww.chrest.cz


nahlásit

leni0323
(upraveno)
17. 5. 2008, 12:32
@bubík4
díky moc za odpověd



nahlásit

bubík4
(upraveno)
17. 5. 2008, 12:40
@leni0323
NENÍ ZA CO

nahlásit

kebulka
(upraveno)
29. 4. 2007, 13:16






nahlásit

bubík4
(upraveno)
29. 4. 2007, 13:19
@kebulka
Děkuju

nahlásit

bubík4
(upraveno)
17. 4. 2007, 13:21
Tak jak jsem slíbila, tak jsem receptík dodala i s fotkama. Bylo to moc dobrý, musím se pochválit

nahlásit

Jitule64
(upraveno)
17. 4. 2007, 13:37
@bubík4
To ti věřím! Vypadá to úúúúúúúúúúúúúúúúúúúžasně!
Nezbylo?








nahlásit

bubík4
(upraveno)
17. 4. 2007, 13:44
@Jitule64
Zbylo


nahlásit

Jitule64
(upraveno)
17. 4. 2007, 13:46
@bubík4
Jéééééééééééé, co takhle EXPRES do Trutnova?

nahlásit

bubík4
(upraveno)
17. 4. 2007, 18:19
@Jitule64
to by asi nepřežilo cestu. Zkuste uvařit a pak napište, jak Vám chutnalo




nahlásit

Jitule64
(upraveno)
17. 4. 2007, 20:08
@bubík4
Tak jo...........


nahlásit

bubík4
(upraveno)
17. 4. 2007, 20:09
@Jitule64
Doufám, že si pošmáknete jako my

nahlásit