Lívance pro domácí pekárnu
Potřebné ingredience
Tak jak se dává do pekárny za sebou : 1/2l mléka, lžíce krupicového cukru, špetka soli, 1 vejce, lžíce másla nebo Hery, 270g hladké mouky, 20g droždí, citronová kůra nebo šťáva....
Postup přípravy
Nechám kynout a kynout...pak nalíváme na pánev pro lívance, kdo nemá i na normální pánev ,vždy potřu štětečkem, opeču, lívance jsou nadýchané...pak buď potírám marmeládou,povidlým…
Tvarohovo-borůvkový dortík /RYCHLOVKA!!!!/
Potřebné ingredience
1 balíček piškotů náplň:2 tvarohy ve vaničce,2 zakys.smetany,moučkový cukr dle chuti ovoce dle chuti žele:půl litru ovocné šťávy podle výběru ovoce a 1 puding podle výběru ovoce
Rychlá babovka ze šlehačky
Potřebné ingredience
250g hladké mouky,250g cukru krystal,250ml smetany ke šlehání,4 vejce,1 prášek dopečiva,pokud chcete tak podle potřeby kakao.Můžeme půl těsta mít světlé,půl tmavé.
Postup přípravy
Utřeme vejce s cukrem,přidáme ostatní ingredience a vyšleháme hladké těsto.Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu a vlijeme těsto.Pečeme při 170 stupních.
Je to rychlovka…
Rychlá hnědá buchta s citronovou polevou
Potřebné ingredience
3 sklenky hladké mouky,2 sklenky moučkového cukru,1 sklenka oleje,2 sklenky mléka,1 prášek do pečiva,1 vejce,3 lžíce kakaa nebo podle chuti více.Upečeme a po vychladnutí potřeme citronovou polevou.
Tvarohová střížka z bebe sušenek super super super
Potřebné ingredience
2 balíčky bebe sušenek,2x tvaroh v alobalu,20 dkg másla,15 dkg moučkového cukru,trochu rumu,čokoládová poleva,2-3 banány.
Postup přípravy
Střížka nemá chybu je to bezva mňamka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dobrou chuť!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pudinková buchta z listového těsta
Potřebné ingredience
1 x listové těsto, 1litr vanilkového/jahodového/pudingu nebo jaký vám chutná, 1x sáček piškotů, 1xkompot broskví /meruněk/ nebo co Vám chutná, 2 x tvaroh nízkotučný, dva žloutky.
Postup přípravy
Vymažeme plech a vysypeme polohrubou moukou,nebo dáme pečící papír.
Listové těsto rozdělíme na dva díly,první vyválíme a plát položíme na plech,pokladame těsně vedle sebe…