Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
VLÁČNÝ VELIKONOČNÍ BERÁNEK

VLÁČNÝ VELIKONOČNÍ BERÁNEK

Potřebné ingredience

25 dkg polohrube mouky,
25 dkg cukru,
1 vanilkovy cukr,
1/2 prasku do peciva,
citronova kura,
3 zloutky,
snih ze 3 bilku,
10 dkg oleje,
10 dkg vody.

Postup přípravy

Udelame tekute testo ktere vlijeme do predem vymastene a vysypane formy.Tato davka je na velkou formu beranka nebo i babovku.
Testo je opravdu moc dobre,vlacne a jemne.Zadny…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
ŠKEBLIČKY

ŠKEBLIČKY

Potřebné ingredience

20 dkg tuku (hera)
25 dkg hladke mouky
1cele vejce

Nadivka :10 dkg mletych orechu,1 zloutek,10 dkg cukru pudru,snih z 1 bilku,1 lzice vody.

Postup přípravy

Vypracujeme testo a dame do lednice.Zatim si pripravime nadivku a to tak ze vse smichame dohromady.NEVARIT.
Testo vyvalime,vykrajime kolecka.Na kazde kolecko lzickou naneseme…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
KAPUSTOVE ZAVITKY

KAPUSTOVE ZAVITKY

Potřebné ingredience

Velka kapusta,jeden varny sacek ryze,1 kg mleteho masa,2 cibule,15 dk slaniny,kapary,petrzelka kudrnka,olej,sul,pepr,sladka paprika,kecup,1 vejce,lzicka horcice.

Postup přípravy

Lupeny kausty nechame prejit varem v osolene vode tak aby byly vlacne aby se pri ohybu nelamaly.
Jeden varny sacek ryze uvarime dle navodu na baleni.
Zatim si pripravime…

Zobrazit více...
OMÁČKY
PLNĚNÉ PAPRIKOVÉ LUSKY - EXTRA

PLNĚNÉ PAPRIKOVÉ LUSKY - EXTRA

Potřebné ingredience

Paprikove lusky,2 vejce,500 g mleteho masa (hovezi a vepreve pul na pul),jeden salek uvarene ryze,4 cibule,1 velky rajcatovy protlak,asi 20 plnenych oliv s paprickou,asi 20 kaparu,sul,mlety pepr,cely pepr,0,2 l cerveneho vina,1 salek masoveho vyvaru,slehacka,hladka mouka,bobkovy list,olej,oregano,petrzelka kudrnka,muskatovy kvet,maslo,citronova stava.

Postup přípravy

Paprikove lusky opereme,ocistime,nechame okapat.
Pripravime si napln.Do misy dame umlete maso,vejce,sul,per mlety,muskatovy kvet,uvarenou ryzi,kapary -pokrajene,olivy …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
RUSKÁ NAKLADANÁ RAJČATA

RUSKÁ NAKLADANÁ RAJČATA

Potřebné ingredience

Rajcata,celerova nat,kopr nat,mrkev,cibule,cesnek,pepr cely,cukr,sul,ocet,voda(Nekdo dava i lupen kapusty-ta pusti vybornou chut do nalevu)Kdo je gurman a ma rad pikantnejsi muze pridat feferonku.

Postup přípravy

Mrkev oskrabeme a nakrajime na kolecka,cibule a cesnek take na kolecka.Celerovou a koprovou nat omejem a natrhame,davame i s nati.Kdo prida feferonku take nakrajime na kolecka.

Zobrazit více...

Kategorie