Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Buchta s děsně dobrou polevou

Buchta s děsně dobrou polevou

Potřebné ingredience

Ingredience: 300 g pískového cukru, 350 g polohrubé mouky, lžička jedlé sody, 2 lžíce kakaa, 1 vejce, 1/2 l kefíru, 2 dl oleje
Poleva: 1/4 kg pískového cukru, 100 g rozpuštěného másla, 2-3 lžíce horké vody, 2-3 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu

Postup přípravy

Sypké ingredience na buchtu smícháme dohromady v míse, přidáme vejce, olej a kefír. Vše rychle zpracujeme, vytvoříme řídké těsto, které nalijeme do vysypaného pekáče s vyšším…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Fofr koláč z kompotu

Fofr koláč z kompotu

Potřebné ingredience

1 větší sklenice kompotovaného ovoce (švestky, třešně, jablka, hrušky, ale nejlepší jsou meruňky), 2 a 2/3 hrnku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek moučkového cukru, 2 vejce, 5 lžic rozehřátého másla nebo slunečnicového oleje

Postup přípravy

Kompot dáme okapat, ovoce vypeckujeme a trochu pokrájíme. Šťávu z kompotu případně doplníme vodou na 1/4 l. Pak všechno najednou smícháme v míse, nic nešlehám ani nedělám sníh.…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Žravé řezy

Žravé řezy

Potřebné ingredience

250 g cukru, 150 g hladké mouky, 5 vajec (žloutky), 5 lžic horké vody, 1/2 prášku do pečiva
Náplň: 1 šlehačka, 2 krémovité zakysané smetany (čím hustější, tím lepší), kompotované ovoce dle chuti, já používám ananas
Želé: 2 vanilkové pudinky

Postup přípravy

Těsto: žloutky, cukr, vodu ušlehat, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme ve formě s vyšším okrajem, vymazané tukem, vysypané hrubou…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Báječná sekaná

Báječná sekaná

Potřebné ingredience

600 g mletého masa, 2 větší pórky, 2 cibule, 125 g netučného tvarohu, sůl, pepř, sladká paprika, trocha nastrouhaného muškátového oříšku, majoránka, lžička hořčice, lžíce kečupu, 100 g oravské slaniny

Postup přípravy

Pórek nakrájíme na kolečka a chvíli povaříme v osolené vodě, necháme okapat. Z masa, jemně nakrájené cibule, tvarohu, koření a pórku vypracujeme směs, ze které vytvarujeme jednu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Potřebné ingredience

kotlety (s kostí i bez), tvrdý salám, měkký salám, cibule, sýr na strouhání, strouhanka, máslo, hořčice, pepř, sůl

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a vydatně opepříme. Položíme na dno vymazaného pekáče. Poté na kotlety navrstvíme cibuli, tvrdý a měkký salám. Zapékáme. Když už jsou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Pikantní plátky z kuřecích stehen

Pikantní plátky z kuřecích stehen

Potřebné ingredience

6 plátků z kuřecích stehen (koupí se již stehna vykostěná balená na podtácku), 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, sůl, kmín drcený, čili papričky (sušené, čerstvé nebo nakládané), 2 papriky nejlépe červené, sladká paprika, 1 lžíce hladké mouky, zakysaná smetana

Postup přípravy

Plátky stehen odblaníme a lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme, maso vložíme na cibuli a asi 5 minut dusíme. Přidáme, drobounce nakrájené nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Potřebné ingredience

4 vepřové nebo krůtí řízky, sůl, pepř, grilovací koření, olej, strouhanka, 2 vejce, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky, 2 velké cibule, 2 papriky, 4 rajčata, strouhaný sýr

Postup přípravy

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, potřeme je z obou stran olejem a necháme odležet. Potom obalíme ve strouhance (strouhanku do řízků lehce rukou…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
plněné drůbeží řízky

plněné drůbeží řízky

Potřebné ingredience

kuřecí (nebo krůtí) prsní řízky dle počtu strávníků, sýr cihla vcelku - na 5 řízků kupuji tak 250 g, šunkový salám vcelku - taky 250 g, máslo, příp. kousek hery, sůl, pepř, citron, trochu vegety, mohou být i žampiony

Postup přípravy

Řízky nakrojíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme vegetou, pokapeme citronovou šťávou. Sýr a salám nakrájíme na špalíky, které - vždycky 2x sýr a 1x salám - položíme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Plněné řízky s nivou a broskvemi

Plněné řízky s nivou a broskvemi

Potřebné ingredience

kuřecí řízky, 100 g másla, 250 g Nivy, petrželka, sůl, pepř, kompotované loupané broskve, 200 g cibule, olej, sójová omáčka

Postup přípravy

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme si náplň utřením nastrouhané Nivy, másla a nasekané petrželky. Zamícháme broskve nakrájené na malé kousky. Hmotou naplníme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

6 porcí filé (kostky), 1 zakysaná smetana, 2 vejce, 1 cibule, 8 lžic kečupu, 1 lžička grilovacího koření, kmín, citrónová šťáva, sůl, 1 cibule, olej, několik kapek worchesterové omáčky, 100 g strouhaného tvrdého sýra, 3 lžíce strouhanky

Postup přípravy

Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme cibuli, na to dáme osolené a okmínované filé a opečeme. Zalijeme troškou vody a dusíme na mírném ohni…

Zobrazit více...

Kategorie