Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Buchta s děsně dobrou polevou

0.0
Buchta s děsně dobrou polevou

Potřebné ingredience

Ingredience: 300 g pískového cukru, 350 g polohrubé mouky, lžička jedlé sody, 2 lžíce kakaa, 1 vejce, 1/2 l kefíru, 2 dl oleje
Poleva: 1/4 kg pískového cukru, 100 g rozpuštěného másla, 2-3 lžíce horké vody, 2-3 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu

Postup přípravy

Sypké ingredience na buchtu smícháme dohromady v míse, přidáme vejce, olej a kefír. Vše rychle zpracujeme, vytvoříme řídké těsto, které nalijeme do vysypaného pekáče s vyšším okrajem. Pečeme při 170 °C cca 30 minut (podle druhu trouby a vlastních zkušeností).
Mezitím si připravíme polevu: do rozehřátého másla přidáme všechny ostatní přísady a lehce prošleháme.
Po upečení ještě horkou buchtu v pekáči polijeme polevou a necháme vychladnout. Na tomto koláči je nejdůležitější poleva. Lze ji použít na jakékoli perníky či buchty. Koláč je pak krásně vláčný a s použitím pískového cukru se vytvoří na povrchu koláče lesklá krusta.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie