Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Houbová omáčka

Houbová omáčka

Potřebné ingredience

Houbičky-hřiby-hříbky-praváčky-sucháčky-křemenáče :-).Cibuli,trochu oleje,vegetu,kmín drcený,hl.mouku,šlehačku.

Postup přípravy

Na olej si dám zesklovatět cibulku a na ni přidám pokrájené hřiby(já krájím na větší plátky,protože máme rádi,když tam jdou ty hříbky pořádně cítit).Trošku je posolím a pak …

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové knedlíky - bez vážení a výborné!!!

Tvarohové knedlíky - bez vážení a výborné!!!

Potřebné ingredience

Na 1 tvaroh dávám 1 vejce a dětskou krupičku dle potřeby.

Postup přípravy

Většinou dělám ze dvou tvarohů,takže dám 2 vejce a přisypávám krupičku dokud mi nevznikne těsto.Nechám ho asi 1/2hodinky odpočinout (zakryté třeba miskou) a potom si udělám dva…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pizza-rychlovka z listového těsta-výborná!!!

Pizza-rychlovka z listového těsta-výborná!!!

Potřebné ingredience

listové těsto a dál co má kdo rád a doma po ruce :-)) Já dala cibulku,kečup,hořčici,pár koleček poličanu,nějaký plátek anglické slaniny,nakrájené čerstvé žampíky,olivky,rajčátko,kousek Hermelínku,pár plátků cihly a trošinku kořeníčka na pizzu

Postup přípravy

Listové těsto jsem tentokrát koupila v Lidlu-bylo už vyválené a narolované na pečícím papíře,takže stačilo rozmotat,propíchat vidličkou a nanadávat:první najemno nakrájenou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnekačka

Česnekačka

Potřebné ingredience

trošku sádla,2 brambůrky,kousek celeru,menší mrkev,česnek,majoránka,vejce,chlebíček,sůl,vegetu,2-3vejce

Postup přípravy

Do kastrolu dám rozpustit trošku sádla,na něj dám na kostičky pokrájené brambory,celer,mrkev,pár stroužků česneku a krátce osmahnu.Zasypu majoránkou,vegetou a zaliju horkou vodou…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Palačinky s jahodama-třeba...

Palačinky s jahodama-třeba...

Potřebné ingredience

1/2l mléka,2vejce,cca 28dkg mouky(já míchám hladkou a polohrubou),šlehačka,zakysaná smetana,marmeládka,jahody,cukr ml.,trošku oleje

Postup přípravy

Nejdřív si vyšlehám šlehačku se zakys.smetanou a troškou cukru a dám vychladit do ledničky.Jahody si nakrájím na kousky.Těsto na palačinky:mléko,vejce a mouku umíchám do těstíčka…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

Přibližně:1kg vepř.bůčku nebo plecka(jak kdo má rád),1cibuli,trošku oleje nebo sádla,červ.sladkou papriku,bob.list,kuličky nov.koření,trochu hl.mouky,pytlík kysaného zelí(nebo sklenici nebo domácí z bečičky),sůl,pepř a šlehačku nebo sl.smetanku.

Postup přípravy

Na olej nebo sádlo dám osmahnout nakrájenou cibuli-nenechávám ani úplně světlou a ani do tmava.Prostě tak akorát :-).Nakonec k cibuli přidám plnou lžičku sl.papriky a nechám ji v…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Gulášovka - výýýborná !

Gulášovka - výýýborná !

Potřebné ingredience

cca 1/4kg mletého masíčka,1větší cibule,4brambory,lžička mleté papriky,1malý rajský protlak,2lžíce hladké mouky,3stroužky česneku,2lžičky majoránky,sádlo,pepř,sůl nebo vegetu

Postup přípravy

Na sádle si do zlatova osmahneme pokrájenou cibulku,přidáme sl.papriku,rajský protlak,na drobné kostky pokrájené brambory,mleté masko,osolíme a restujeme.Pak přidáme hl.mouku a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pudinková bábovka trochu jinak...

Pudinková bábovka trochu jinak...

Potřebné ingredience

Receptík jsem okoukala od paní Mileny a krapet jsem si ,,bábovku,, upravila :-)

Postup přípravy

Dala jsem péct do dlouhého srnčího hřbetu a po upečení jsem ho celý nakrájela a vždycky dva plátky slepila k sobě marmoškou.Nakonec jsem slepené ,,chlebíčky,, pocákala čokoládou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bábovka-klasika,ale dobrá!

Bábovka-klasika,ale dobrá!

Potřebné ingredience

13dkg másla,25dkg písk.cukru,4žloutky,1dcl mléka,1prdopeč,30dkg polohr.mouky a sníh ze 4bílků,kakao

Postup přípravy

Žloutky+cukr vymíchat,přidat decku vlažného mléka,změklé máslo a mouku s prdopečem.Úplně nakonec lehce vmíchat tuhý sníh z bílků a těsto rozdělit na půlky.Jednu půlku nechat…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Boršč-vynikající

Boršč-vynikající

Potřebné ingredience

trochu oleje,1cibuli,asi 2 mrkve,1 větší raj.protlak,vepř.maso(kousek bůčku nebo plecka nebo můžete použít kosti např.od krkovičky),červenou řepu(já dávám malou skleničku sterilované řepy),asi 2brambory,půl malé hlávky bílého zelí,bob.list,nové koření,4stroužky česneku,sl.smetanu a sůl nebo vegetu

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibuli spolu s nastrouhanou mrkví,poté přidáme raj.protlak,promícháme a odložíme bokem.Zatím si uvaříme vepř.maso nebo kosti,tím získáme vývar.Uvařené masko…

Zobrazit více...

Kategorie