Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Segedínský guláš

0.0
Segedínský guláš

Potřebné ingredience

Přibližně:1kg vepř.bůčku nebo plecka(jak kdo má rád),1cibuli,trošku oleje nebo sádla,červ.sladkou papriku,bob.list,kuličky nov.koření,trochu hl.mouky,pytlík kysaného zelí(nebo sklenici nebo domácí z bečičky),sůl,pepř a šlehačku nebo sl.smetanku.

Postup přípravy

Na olej nebo sádlo dám osmahnout nakrájenou cibuli-nenechávám ani úplně světlou a ani do tmava.Prostě tak akorát :-).Nakonec k cibuli přidám plnou lžičku sl.papriky a nechám ji v tuku rozpustit,ale né na prudko,ať nezhořkne!!!Maso nakrájím na kostky(někdo rád menší a víc,někdo zase větší kusy) a dám taky pořádně osmahnout.Já si to masko dělám zvlášť na velké pánvi a né v té cibuli.Zdá se mi,že se to lépe osmaží a ta cibulka se nepřipaluje s tím masem.Když je maso pěkně zatáhlé a opečené,tak ho přidám k cibulce s paprikou.Zapráším asi 2 lžícemi hl.mouky,promíchám,osolím,vhodím 2 bobkové listy,asi 5 kuliček nového koření a zaliju vařící vodou nebo vývarem a dám vařit.Já používám tlakáč(skoro na všechno),takže do 1/2hoďky mám masíčko měkké.
Kysané zelí si překrájím,ať tam nejsou dlouhé kusy a přidám k uvařenému masu.Já už to zelí dlouho nevařím,protože ho nemáme rádi ,,rozblemtané,,.Nakonec přiliju šlehajdu nebo smetanu,ale není to třeba.Nechám projít varem a dochucuju vegetou,popřídě troškou cukru,když je to moc kyselé.Většinou si segedín dělám den dopředu,ať se ty chutě pěkně spojí a ono to má úplně jinou chuť než hned po dovaření.My papáme s knedlíkem,ale manža to má rád i s chlebem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

simcaa 10. 12. 2011, 11:03
vyborně
puňta 16. 6. 2009, 23:10
Dobrý večer, moc zdravím! Vyzkoušela jsem Váš recept - naprosto úžasná dobrota (pl). Postup máte suprově vychytaný - moc jsme si pochutnali celá rodina včetně naší 3-leté Elišky, která snědla celý talíř s 3 knedlíky a té jen tak něco nechutná.... Ještě jednou děkuji za recept. Moc pozdravů posílá Pavlína (L)
Bylinka1 17. 6. 2009, 17:28
@puňta Děkuji (F).Udělala jste mi moc velkou radost,že Vám chutnalo (Y) (Y) (Y). (L)
julous 15. 6. 2009, 14:09
Dobré je to (Y) (pl) (L)
Bylinka1 17. 6. 2009, 17:27
@julous ...a moc (Y) (zajic)!!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie