(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Segedínský guláš
Potřebné ingredience
500 g vepřové maso, sůl, 700 g kysané zelí, 50 g sádlo, 30 g hladká mouka, 1 mletá sladká paprika, 1 ks větší cibule, 2 dl kysaná smetana
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.
Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.
Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
Recept je opsán z webu recepty-vareni, kde byl trochu kritizován, za to že do něj nepatří smetana. Nevím. Já ji tam dala.
Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.
Na zbytku sádla si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a dusíme do měkka.
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
Recept je opsán z webu recepty-vareni, kde byl trochu kritizován, za to že do něj nepatří smetana. Nevím. Já ji tam dala.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé