Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

0.0
SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřového masa (libové), 2 velké cibule, 2 - 3 lžíce oleje, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička gulášového koření, 3/4 litru vody, 1 lžíce soli, 6 lžic hotové jíšky - tmavé, 300g kysaného zelí,1 kysaná smetana.

Postup přípravy

Olej rozpalte v širším hrnci, pak na něm dozlatova orestujte cibuli a přidejte maso a opečte ze všech stran, aby se zatáhlo, pak ho posypejte sladkou paprikou a gulášovým kořením a rychle promíchejte. Minutu smažte a pak vše zalijte vodou a nechte minimálně asi třičtvrtě hodiny či hodinu dusit na mírném ohni. Před podáním vmícháme 6 lžic tmavé jíšky, okapané pokrájené zelí, hustou kysanou smetanu a podle chuti dosolíme. Podávejte s houskovým knedlíkem.

Příprava : vepřové maso, kysané zelí, cibule, olej, koření : sladká paprika + gulášové, hotová jíška tmavá (knorr), kysaná smetana, sůl...

...nakrájené maso a na kostičky pokrájená cibule...

...cibuli orestujeme...

...přidejte maso a opečte ze všech stran, pak ho posypejte sladkou paprikou a gulášovým kořením a rychle promíchejte. Minutu smažte a pak vše zalijte vodou...

...a nechte minimálně asi třičtvrtě hodiny či hodinu dusit na mírném ohni...

...Před podáním vmícháme 6 lžic tmavé jíšky...

...přidáme okapané pokrájené zelí...

...a hustou kysanou smetanu a podle chuti dosolíme.

Prostě klasika, spolehlivě dobré...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie