Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Segedínský guláš

0.0
Segedínský guláš

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové plece, 2 cibule, 1 sáček (500g) kysaného zelí, 1 šlehačka (250 ml), majoránka, kmín, sůl, pepř, červená paprika (1/2 sáčku), 1 kostka masoxu, tmavá jíška Knorr, olej nebo sádlo

Postup přípravy

Pokrájenou cibuli zpěníme na sádle a přidáme maso pokrájené na kostky. Osolíme, okmínujeme, přidáme majoránku a pepř, po chvilce červenou papriku a krátce orestujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vývarem připraveným z 1l horké vody a kostky masoxu, přidáme zelí a v papiňáku dusíme asi 45 minut. Poté na mírném ohni přidáme šlehačku a zahustíme hotovou tmavou jíškou knorr. Podávám s kupovaným knedlíkem:-)) Tento recept mám od tchýně a díky ní jsem segedín začala ve svých 30ti letech jíst. Dobrou chuť:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

daskakar 2. 3. 2007, 11:54
Moniko, včera jsem dělala tenhle segedín, už proto, že mne zajímalo, jak to bude chutnat s tou majoránkou, kmínem .... *-) jelikož já dávám kopr , česnek ... a musím říct, že byl výbornýýýýý (Y) Moc jsme si pochutnali (B)
bubík4 5. 3. 2007, 20:08
@daskakar Jé kopr, česnek......koukám, co člověk to recept, to je jako se zelňačkou (Y)
viva71 5. 3. 2007, 19:51
@daskakar Dášo tak to je super, že vám chutnalo. Já ho vážně začala jíst až ve 30ti letech od tchýně, do té doby ho do mě nikdo nedostal 8-|

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie