(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Segedínský guláš
Potřebné ingredience
3/4 kg vepřové plece, 2 cibule, 1 sáček (500g) kysaného zelí, 1 šlehačka (250 ml), majoránka, kmín, sůl, pepř, červená paprika (1/2 sáčku), 1 kostka masoxu, tmavá jíška Knorr, olej nebo sádlo
Postup přípravy
Pokrájenou cibuli zpěníme na sádle a přidáme maso pokrájené na kostky. Osolíme, okmínujeme, přidáme majoránku a pepř, po chvilce červenou papriku a krátce orestujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vývarem připraveným z 1l horké vody a kostky masoxu, přidáme zelí a v papiňáku dusíme asi 45 minut. Poté na mírném ohni přidáme šlehačku a zahustíme hotovou tmavou jíškou knorr. Podávám s kupovaným knedlíkem:-)) Tento recept mám od tchýně a díky ní jsem segedín začala ve svých 30ti letech jíst. Dobrou chuť:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
daskakar
(upraveno)
2. 3. 2007, 11:54
Moniko, včera jsem dělala tenhle segedín, už proto, že mne zajímalo, jak to bude chutnat s tou majoránkou, kmínem .... jelikož já dávám kopr , česnek ... a musím říct, že byl výbornýýýýý Moc jsme si pochutnali
bubík4
(upraveno)
5. 3. 2007, 20:08
@daskakar
Jé kopr, česnek......koukám, co člověk to recept, to je jako se zelňačkou
viva71
(upraveno)
5. 3. 2007, 19:51
@daskakar
Dášo tak to je super, že vám chutnalo. Já ho vážně začala jíst až ve 30ti letech od tchýně, do té doby ho do mě nikdo nedostal